Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Szerintetek reális összeget...

Szerintetek reális összeget fizetek a könyvelőmnek?

Figyelt kérdés

Vállalkozó vagyok,de csak másod állásban.Havi 5-6 db számlám van (összesen kiadás és bevétel) viszont novemberben és decemberben összesen kb 300 db számlám van.Nem tudom,hogy nagyvárosokban mennyi szokott lenni a díjazás,de az én könyvelőm 3 havonta viszi el a számlákat és 30 000 Ft könyvelési díjat.Tehát havi 10 ezret kér,viszont nem ad számlát sem.Én sokallom az évi 120 ezer Ft-ot ezért.Szerintetek?

Vagy lehet ,hogy találnék olyan könyvelőt januárban aki vállalná az egész éves könyvelés elkészítését kevesebbért?

2012. dec. 31. 23:44
 1/9 anonim ***** válasza:
79%
Én is könyvelő vagyok. Nem kér sokat. Gondold át mit vállal érte!
2013. jan. 1. 00:31
 2/9 anonim ***** válasza:
Ez egyáltalán nem sok, ez kb. a minimum ár.
2013. jan. 1. 00:42
 3/9 anonim ***** válasza:
41%

Simán a duplája lenne nálam, a 300 számlád után meg 60 ezer lenne a havi díj. Mert azzal több meló van, mint a 6 számlával.

Tedd össze a két kezed, hogy nem emelt árat.

Egyébként javaslok olcsóbb könyvelőt, tavaly két cég is jött hozzánk az olcsó könyvelő miatt. A NAV meg is büntette őket, éves áfásból, negyedéves áfások lettek, lett is anyázás, de a könyvelő csak azt mondta, most mit vár havi 4000 ezer forintért.

Szóval hajrá, biztos van olcsóbb könyvelő, de ha megbüntett a NAV csak magadat okold:-D

2013. jan. 1. 02:46
 4/9 anonim ***** válasza:
Szerintem se drága, ellenben Te is meg tudnád csinálni vagy az APEH.:)
2013. jan. 1. 04:05
 5/9 anonim ***** válasza:
28%
Nevetségesen olcsó, ráadásul ha nem ad számlát, még ha van is felelősségbiztosítása, az a te könyvelésedre nem terjed ki. Azért is összeteheted a két kezed, hogy eddig nem csinált semmi galibát. Vagy csak nem derült ki. Nyugodtan keress olcsóbbat, fogsz is találni, de két ilyen kontár után csak az imában bízhatsz.
2013. jan. 1. 04:28
 6/9 anonim ***** válasza:
Gyakorló könyvelőként kimondottan alacsony ár, amint fentebb írták nincs is felelősségbiztosítás rád nézve. Nálam ez a mennyiség 25-30 ezer körül kezdődik, persze számlával, felelősségbiztosítással. Egyébiránt egyáltalán nem sok, és nálam per pillanat kettő olyan cég van, aki az olcsó számlát nem adó könyvelő áldásos tevékenységét nyögi, ezek csak az idei szerzemények, az ügyfeleim kb fele aki így tanulta meg, hogy a látszólag több hosszútávon igencsak kevesebb. A jelenleg átvett cégnél konkrétan nincs könyvelés.... És beindult a bírságok hada....
2013. jan. 1. 13:56
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.Mindenképpen keresek egy másik könyvelőt,de így már tudom,hogy ez nem magas ár érte.

Nem tudom,hogy miért nem hajlandó számlát adni és nem vállalja a felelősséget semmiért és ez engem elriaszt.

2013. jan. 1. 20:41
 8/9 anonim ***** válasza:

utolsó hozzászóló vagyok:

új könyvelőnél: -- köt-e szerződést (kérd el a tervezetet esetleg)

-- van-e felelősségbiztosítás?

-- és nevére veszi e a cégedet, avagy nem

Van akinél én sem teszem, de ott kőkemény oka van. Ettől még van szerződése és számlája is.

2013. jan. 2. 01:37
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

A felelősségbiztosításra mindenképpen rá fogok kérdezni az új könyvelőnél és kérek majd számlát még ha úgy többe kerül is.Cégem az nincs,mert csak másod állásban vagyok vállalkozó .Idén összesen 350 db számlám volt és a bevétel meg se haladja a félmillió forintot,ezért sokallom a könyvelési díjat.

A jelenlegi könyvelőmnek túl sok kikötése van.Tartozásokat csak a saját számlámról utalhatok,bankba sem fizethetem be,zavarja,hogy a fizetésem is erre a számlára érkezik,azt akarja,hogy nyissak vállalkozói számlát aminek sokal magasabb költségei vannak,meg 10 éve van számítógépem,de ragaszkodik hozzá,hogy kössek róla idei adás-vételi szerződést valakivel,hogy be tudja vinni a vállalkozásba.

Szóval ezért váltom le.

2013. jan. 2. 10:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!