Mi ez a 800 000 forintig terjedő adómentesség?
Figyelt kérdés
A garázsvásárok kapcsán hallottam sok helyről ezt, hogy évi 800 000 forintig nem adóköteles. Ez milyen esetekben érvényes? Bármilyen 800 000 forintig terjedő üzlet esetén működik? Tehát ha néha-néha pénzért fotózok, akkor az belefér ebbe? Erről hol találhatnék jogszabályi leírást?2012. dec. 8. 12:38
1/7 anonim válasza:
Nem 800e, hanem 600e, és ez csak ingóság értékesítésére vonatkozik.
2/7 anonim válasza:
Első válaszoló teljesen jól tudja. Magam is készültem egy ilyent megcsinálni, de ősszel kifutottam az időből. Tavaszra halasztottam. Ha nincs megfelelő helyiséged, akár egy művelődési házban is bérelhetsz helyet. Megcsinálod a szórólapokat és a hírverést aztán mehet. Minden olyant eladhatsz, amire már nincs szükséged. A fotózás nem fér bele ebbe! Ahhoz már vállalkozónak kell lenned.
3/7 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm.
2012. dec. 8. 13:13
4/7 anonim válasza:
Nem kell ehhez semmi hely, ha vaterán és társain adsz el cuccokat, arra is ugyanez vonatkozik. Feltéve, hogy nem üzletszerűen csinálod, hanem magánszemélyként, mert különben már az első forinttól adóköteles. És nem vatera 600e, meg teszvesz 600e, meg garázsvásár 600e, hanem minden együtt 600e egy évben.
5/7 anonim válasza:
Az utolsó válaszolót annyival javítanám ki, hogy ingóságértékesítésnél minden esetben "áll" az évi 600 ezer forintos adómentes határ függetlenül attól, hogy magánszemélyként végzik (külön álló jövedelemként), vagy üzletszerűen (önálló tevékenységből származó jövedelemként).
SZJA törvény 11. §. (3) bekezdés b). pontja.
6/7 anonim válasza:
Akkor felmerül egy kérdés: Ahhoz,hogy Vaterán áruljak szolgáltatást (mint a Kérdező esetében is),ahhoz is vállalkozónak kell lenni? Vagy szolgáltatás Vaterán vagy szórólapon is mehet magánszemélyként 600 ezerig (pl.:hennázás)?
7/7 anonim válasza:
Ki az a majom, aki lepontozza a jó válaszokat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!