Bevallási kötelezettség elmulasztása miatt mulasztási bírságot szabtak ki, holott nincs is jövedelmem. Mit valljak be?
a 1153 Ny-e számút beküldtem, de a 1153E-t már nem küldtem vissza (bár nem is kellett volna semmit se tennem). Most bírságot szabtak ki ez miatt.
Első kérdés: diákmunkán voltam csak, akkor miért kell egyáltalán bevallást készíteni?
Ezután lehetne mondani még, hogy "tévedtem", nem is akartam bevallást készíteni vagy most már mindegy?
Abszolút tanácstalan vagyok, ilyenkor mi a teendő?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Honnan gondolod, hogy a diákmunka után nem kell bevallást készíteni?
Kell.
Attól, hogy az adójóváírás miatt 0 volt a levont adó, nem jelenti azt, hogy akkor nem is kell.
Egyébként a mulasztási bírság kiszabását megelőzően szoktak felszólítást küldeni. Valószínűleg azért szabták ki, mert arra sem reagáltál.
Megpróbálhatod kérni, hogy engedjék el, vagy részletfizetést kérni rá (nem tudom mekkora összegről lehet szó).
"kár volt vmit is kitölteni :S" Erre a mondatodra csak azt tudom mondani, hogy nem az volt a kár, hogy kitöltötted, hanem az, hogy nem küldted vissza a 1153E-t. Nem is értem miért...
Igen, valóban ez az én hibám volt. Beküldtem ügyfélkapun és kiderült van 1200 Ft adóelőlegem is, amit visszaigényelhetőnek jelöltem bár a 10 ezer Ft-os bírságra már nem lehet átvezetni.
Most kell még vmit csinálni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!