Mire számítsak ha nem tudom befizetni az adót a jövedelmem után?
Figyelt kérdés
Tanfolyam után kaptam pénzt, ezért kell most adóznom, de nincs miből kifizetni 15ezret mert évek óta nincs munkám. Nem tudom hogy mit tegyek, ha nem fizetem ki mi lesz?2009. aug. 18. 16:15
1/3 anonim válasza:
Kitől és milyen jogcímen kaptál pénzt? Sokat számít az adózásnál. Az szja-t sok esetben levonják már a kifizetés előtt, tehát az adózótt jövedelmet kapod meg és egyébként is éves bavallást kell készíteni, jövő év május 31-ig kell az idei évről készíteni és akkor kell befizetni vagy akkor kapsz vissza.
2/3 anonim válasza:
Ilyen esetben írni kell az APEH-nak és részletfizetést vagy halasztást kell kérni. (igy nem fognak megbüntetni a nem fizetés miatt)
3/3 A kérdező kommentje:
Ezt már elintézték nekem, részletben fizethetem, de így sem tudom, mert nincs miből. Nem értek ehhez, de ezt nem veszik figyelembe egyáltalán hogy nekem nincs munkám?? Azaz nincs miből fizetnem se...? Mégis mit gondolnak miből fizessek?
2009. aug. 19. 00:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!