Az adószámban a két kötőjel közötti számok közül melyik szám melyik adózási módot jelenti? Eddig 1-5-ig láttam. Melyik mi?
-3- = EVA
Lehet hogy csak egyéni vállalkozónál, mindenesetre nekem 3-ra változott 2-ről, mikor evás lettem.
Köszönöm a választ, de ez még sajnos kevés.
Egy teljes leírásra lenne szükség, hogy az 1 erre vonatkozik, a 2 arra, a 3. az EVÁsokra, stb. A legjobb lenne egy a NAV oldalára mutató link, vagy idézet, ahol le van írva mindez, vagy MINDEN az adószámokról.
"Az adózó adószámából tudhatjuk meg, hogy milyen jogállású az adózó az általános forgalmi adózás szempontjából, ugyanis az adószám a 9. számjegy az ÁFA kódja.
A termékértékesítést, szolgáltatásnyújtást végző illetve a terméket beszerző, szolgáltatást nyújtó adóalany ÁFA kódjai a következők lehetnek:
alanyi adómentes adóalany = 1-es,
adómentes tevékenységet végző adóalany (ÁFA törvény 85-86. §-ai szerinti tevékenységek) = 1-es,
általános szabályok szerinti adózó adóalany = 2-es,
az egyszerűsített vállalkozói adózás alá tartozó (EVA) adóalany = 3-as,
csoportos adóalanyiságot választó adóalanyok = 4-es, 5-ös."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!