Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Kaptam az apehtől egy levelet,...

Kaptam az apehtől egy levelet, hogy pár ezer ft-os adónemen tartozásom van. Hogyan fizessem be?

Figyelt kérdés

Semmit nem értek az egész levélből. Miért nem tudnak csekkett küldeni? Van valami nyomtatvány, amit az internetről kell letöltenem, "Kérelem készpénz-átutalási megbízás (csekk) igényléséhez"

Miután ezt kitöltöttem, hova forduljak?

Felhívni őket nem tudom, mert csak akkor üzemel az ügyfélszolgálatuk mikor én dolgozom. Én pedig meló közben sajnos nem tudok telefonálni. Ügyfélfogadással dettó így vagyok. Nevetséges...

Időpontot a tartozásra befizetésére nem szabtak meg, de mégis szerintetek mennyi időm van elintézni, hogy ne számoljanak fel késedelmi pótlékot?

Köszi a válaszokat.

2012. nov. 8. 21:26
 1/1 anonim ***** válasza:

Késedelmi pótlékot már a tartozás esedékességétől számítva számolnak fel rá. Ha a tartozás pár ezer forintos, akkor nem vészes a késedelmi kamat összege sem.

A levélben biztosan benne van, hogy melyik adónemen van tartozásod. Ahhoz tartozik egy bankszámlaszám, ami szintén szerepel az értesítésben.

Arra a bankszámlaszámra kell elutalni, vagy feladni postán a tartozást úgy, hogy az adóazonosító jeled mindenféleképpen szerepeljen a közlemény rovatban.

Ha postai csekk kell, akkor vagy az általad említett Kérelem nyomtatványon igényelsz tőlük (ügyfélkapun keresztül, ha az nincs, akkor postán feladod ezt a nyomtatványt kitöltve, aláírva), és várod postán a csekk megérkezését. Ha személyes átvételt jelölsz meg a nyomtatványon, akkor természetesen személyesen be kell menned az adóhivatalba, ahol megkapod a csekket. Ha megkaptad, akkor feladod rajta a tartozást. Ezen már "gyárilag" rajta lesz az adóazonosító jeled.

2012. nov. 9. 07:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!