Ha valaki rendes állás mellett, mellékállásban var, és azt el adja, kell utána adót fizetni?
Figyelt kérdés
2009. aug. 11. 14:15
1/4 anonim válasza:
ha eladod, kell róla számlát adnod, amiből adózol bizony.
ha feketén vagy ismerősi körben intézed, akkor nem:)
2/4 anonim válasza:
Most a mellékállásá vállalkozást vagy munkahelyet jelent? Egyébként minde féle képpen kellene utánna adózni. Ha munkahely akkor be kell jelentsenek és fizetni kell utánad a járulékokat és azt a bért össze kell vonni év végén a főállásod munkabérével és úgy bevallani. Ha vállalkozás, akkor adószámot kell igényelned és magad után fizetni az adót járulékot, ha van főállásod akkor ez lényegesen kevesebb mintha főállású egyéni vállalkozó lennél.
3/4 A kérdező kommentje:
köszi a válszokat. nem, én dolgozok igy. a neten vásároltam a varrónőtől egy sőtétitőt, és nem küldte el. arra gondoltam, hogy megfenyegetem hogy feljelentem adóhatóságnál. ő maga késziti több terméket is és gondolom nem adozik utána, mert számláűt nem kaptam(mondjuk árut sem).valós lenne a fenyegetés.megbüntetnék?
2009. aug. 11. 15:47
4/4 anonim válasza:
valószínűleg meg! tehetsz feljelentést fogyasztóvédelemnél is és az apehnél is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!