Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha valaki rendes állás mellett...

Ha valaki rendes állás mellett, mellékállásban var, és azt el adja, kell utána adót fizetni?

Figyelt kérdés
2009. aug. 11. 14:15
 1/4 anonim ***** válasza:

ha eladod, kell róla számlát adnod, amiből adózol bizony.

ha feketén vagy ismerősi körben intézed, akkor nem:)

2009. aug. 11. 14:46
 2/4 anonim ***** válasza:
Most a mellékállásá vállalkozást vagy munkahelyet jelent? Egyébként minde féle képpen kellene utánna adózni. Ha munkahely akkor be kell jelentsenek és fizetni kell utánad a járulékokat és azt a bért össze kell vonni év végén a főállásod munkabérével és úgy bevallani. Ha vállalkozás, akkor adószámot kell igényelned és magad után fizetni az adót járulékot, ha van főállásod akkor ez lényegesen kevesebb mintha főállású egyéni vállalkozó lennél.
2009. aug. 11. 15:32
 3/4 A kérdező kommentje:
köszi a válszokat. nem, én dolgozok igy. a neten vásároltam a varrónőtől egy sőtétitőt, és nem küldte el. arra gondoltam, hogy megfenyegetem hogy feljelentem adóhatóságnál. ő maga késziti több terméket is és gondolom nem adozik utána, mert számláűt nem kaptam(mondjuk árut sem).valós lenne a fenyegetés.megbüntetnék?
2009. aug. 11. 15:47
 4/4 anonim ***** válasza:
valószínűleg meg! tehetsz feljelentést fogyasztóvédelemnél is és az apehnél is!
2009. aug. 12. 14:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!