Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Alanyi adómentesként számlázok...

Alanyi adómentesként számlázok, a szerződésbe mi kerüljön?

Figyelt kérdés

Alanyi adómentes vállalkozóként egy cégnek olyan szolgáltatást (adatrögzítés, adatfeldolgozás, stb) kell számláznom, amiért ő a többi munkavállalótól/vállalkozótól alapból áfás számlát kér és kap is. Gond nincs is, nekik jó, hogy én nem vagyok áfakörös, mert így nem kell a visszaigénylésig sem kifizetniük az áfát, ennyivel "olcsóbb" tudok lenni a többi versenyzőhöz képest.

Ámde: amit kaptam szerződést, abban mindenhol XX Ft + áfa szerepel, illetve, minden hónapban kell küldenem nekik egy igazolást, amin szintén szerepel, hogy a szolgáltatás díja XX Ft + áfa. A kérdésem az, hogy ettől még számlázhatok áfa nélkül, ne foglalkozzak vele, vagy kérjem a céget, hogy írjunk olyan szerződést, amiben jelölve van, hogy áfamentes díjat számlázok?

Egyáltalán, ha ilyen szerződést írok, akkor mi a hivatalos feltüntetése? Pl.: 40.000 Ft (AAM), vagy 40.000 Ft (Alanyi mentes az adó alól), vagy milyen formában írjam az ilyen szerződéseket?

Köszönök minden tanácsot, ötletet. Szerződésekkel még nem volt dolgom, az elmúlt 1-2 évben csak sima számlákat állítottam ki szolgáltatások után (elsősorban magánszemélyeknek), szerződéses munkám még nem volt céggel, akik alapból áfákörösök.

2012. okt. 19. 17:18
 1/3 anonim ***** válasza:

Az én szerződésemben az x ft + áfa szerepel.

Alatta pedig:

A vállalkozó a hatályos áfa törvények szerint alanyi adómentes, jelenleg nem számít fel áfát értékesítéseire, ám amennyiben ez bármilyen okból megváltozna, megrendelő egyidejű tájékoztatása mellett az áfa felszámítása nem vitatható.

2012. okt. 20. 09:13
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm, ez teljesen jól hangzik, ezt beleírom én is engedelmeddel :)

Kösz!

2012. okt. 21. 23:24
 3/3 anonim ***** válasza:
igen engedélyezem a jogdíjat meg várom a ........... szlára :) ez persze csak vicc volt
2012. okt. 22. 10:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!