Jutalékos rendzserben dolgozom. Kapok havi fixet és arra jön a bruttó 10%ék jutalék. Milyen levonások terhelhetik a jutalékomat?
Figyelt kérdés
A keresetem a következő képen alakul 71500 személyi alapbér ( a minimál bér bruttója) ugye levonásokkal együtt közel 60ezret kapok kézhez. A jutalékra külön levonás érvényes. Nem tudom h hogyan számoljak. Milyen sávhatárok érvényesek a jutalékra és mennyi lehet a kézhez kapott levonással együtt? Igazából sosem volt még ilyen bérezésem és nem tudom h mire számoljak. Ha valaki részletesen leírná nekem és segítene nagyon megköszönném. előre is köszönöm:dia2009. aug. 7. 18:17
1/1 anonim válasza:
A jutalékra ugyanazok a levonások vonatkoznak, mint az alapbérre. (SZJA, nyugdíj, TB...stb) Tehát kb. ha akkora mint a béred, akkor kb ugyanannyit kapsz is meg belőle. (Esetleg arra figyelj, hogyha átcsústol vele egy magasabb adósávba, akkor azt is vonják le, mert különben bevalláskor derül ki, hogy egy csomó pénzt még be kell fizetned.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!