Egyéni vállalkozó 1258-as bevallásba miért nem kell beírni a személyi jöv. Adót? Viszont befizetni a navnak be kell? a navos járulékos folyószámlán nem látni a bevallott szja csak a befizetetett akkor miért kell befizetni?
Figyelt kérdés
2012. okt. 17. 12:07
2/5 A kérdező kommentje:
pont azért kérdezem mert ő nem tudja és most tervezem h eljövök tőlle! létszi irjatok vmit
2012. okt. 17. 14:07
3/5 anonim válasza:
Kizárt dolog,hogy ilyet nem tud egy könyvelő.
Az egyéni vállalkozó a személyi jövedelemadó bevallásban vallja be az Szja-t. Azért kell befizetni, mert törvény írja elő. Negyedévente szja előleget kell fizetni, aztán majd bevallásra kerül következő év februárjában és akkor rákerül a folyószámlára az előírás is az alapján.
4/5 anonim válasza:
első vagyok. Szerintem is kizárt, hogy ezt egy könyvelő nem tudja, egyebekben az előzőnek igaza van, csak én már belefáradtam a sok olyan kérdésbe, amit az ember a fizetett partnerének illik, hogy feltegyen. Ha az nem tudja rá a választ és olyan jellegű a kérdés akkor keresek egy másik szakembert. nem pedig itt kérdezek
5/5 A kérdező kommentje:
köhi
2012. nov. 7. 17:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!