Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha már nem akarok dolgozni,...

Ha már nem akarok dolgozni, mert úgy érzem van elég összegyűjtött pénzem és abból megélek, mennyi tébét kell fizetnem?

Figyelt kérdés
Mostanában kezd megszűnni a munkahelyem és már nincs kedvem újat keresni, közmunkásnak lenni. Nem értem még el a nyugdíjkorhatárt, de nagyon elegem van a hétköznapokból. Takarékos életet éltem és gyűjtöttem egy kis tőkét, ami az én szerény igényeimet kielégítheti. Mi alapján állapítják meg a fizetendő TB járulékot ilyenkor?
2012. okt. 7. 07:34
 1/3 anonim ***** válasza:
69%
Ha magadnak fizeted,akkor 6390 Ft.
2012. okt. 7. 14:16
 2/3 anonim ***** válasza:
54%

Egészségügyi szolgáltatási járuléknak hívják, és 2012. évben annyi, amennyit az előző hozzászóló leírt. Ez egy egész hónapra vonatkozik. Ha nem teljes hónapon keresztül kell fizetni, akkor naponta a fenti összeg 30-ad részét "kérik".

Ezért nem kapsz cserébe semmit, csak egészségügyi ellátást.

2012. okt. 8. 06:18
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat :)

Legyen mosolygós napotok!

2012. okt. 8. 08:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!