SZJA igazolása? NAV-nak elég, ha beviszem a jövedelemigazolást, amin rajta van, hogy mennyit kerestem és mennyit adóztam? Vagy kell más is?
A gondod nem egészen egyértelmű számomra.
Küldött a NAV egy levelet, hogy 2009-ben nem fizettél SZJA-t?
Nem az lehet a probléma, hogy a 2009. évi adóbevallás alapján kihozott adókötelezettséget nem rendezted következő év május 20-ig?
Konkrétan mi áll abban a levélben, mert lehet, hogy valamit félreértettél.
Ha tényleg ilyen levél jött, és nem értettél félre benne semmit, akkor valami gubanc van ebben a dologban.
Az adóhivatal olyan adót kérhet csak, amit Neked kéne rendezned. Mivel havonta bemegy a munkáltatótól a dolgozóknak számfejtett jövedelem és annak fizetendő adóelőlege az adóhivatal nyilvántartásába, ez Téged ilyen szinten nem érinthet még akkor sem, ha netán a munkáltató nem rendezte az állam felé azt az adót, hiszen Tőled levonta, maximum nem utalta tovább az államnak. Ilyenkor az adóhivatal inkasszál a cég számlájáról. Ehhez Neked ilyen szinten "semmi közöd".
Csak azt tudom elképzelni, hogy a 2009. évi adóbevallásban még (azon felül, amit a munkáltató a fizetésedből levont) adófizetési kötelezettséged keletkezett, amit nem rendeztél, és azt reklamálja a NAV.
Mást nem tudsz tenni, vidd be a 2009. évi jövedelmedről az adóigazolást, az általad benyújtott bevallást, valamint - ha fizettél be bármikor adót arra az évre vonatkozóan - a befizetési csekkeket, aztán majd valamit kihoz belőle a NAV.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!