Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mikortól kell fizetni ezek...

Mikortól kell fizetni ezek alapján a tb-t?

Figyelt kérdés

eddig nappali tagozatos diák voltam, most szeptembertől egy esti tagozatos suliba járok, úgy tudom,h mivel estire járok,így nekem kell fizetnem a tb-t, mikortól kell? ill úgy hallottam,lehet kérvényezni az önkormányzattól tb mentességet,így ők átvállalják a költséget,ez igaz?

Valamint a megyei város önkormányzatába beadhataom az önéletrajzomat,mint álláskereső vagy ezt csak abba a városnak az önkormányzatába adhatom be,ahol lakok?

2012. szept. 20. 13:40
 1/6 A kérdező kommentje:
Valamint milyen támogatásokat vehetnék igénybe, munkanélküli, esti tagozatos diák, 23 éves vagyok, anyukám nyugdíjas,apukám rokkant.
2012. szept. 20. 13:42
 2/6 anonim ***** válasza:
54%
Az estit azért találták ki, hogy munka mellett tanulni lehessen. Bejelentkezhetsz a munkanélkülibe és ha beleesel akkor 1. évig kifizeti a TB.-det ha nem találsz munkát, de ha 1 év után sem találsz munkát akkor kiközvetítenek közmunkára.
2012. szept. 20. 13:53
 3/6 anonim ***** válasza:
Bárhova beadhatod az önéletrajzodat, meg el is küldheted őket álláspályázatra. Aztán állás vagy lesz, vagy nem. Igen, az önkormányzat (ha akarja!), átvállalhatja a Tb-det.
2012. szept. 20. 14:13
 4/6 A kérdező kommentje:
Ha beregisztrálok az önkormányzathoz , álláskeresés céljából,akkor muszáj lesz elvállalnom azt a munkát,amit mondanak nekem? Tehát ha mondjuk olyan munkát ajánlanak,amit nem szívesen csinálnék, visszautasíthatom? Pontosan,h működik ez az egész?
2012. szept. 20. 14:21
 5/6 anonim ***** válasza:
77%
Nem az önkormányzathoz hanem a munkanélküli be kell regisztrálni. A közmunkát nem lehet visszautasítani, mert megvonnak mindent.
2012. szept. 20. 14:23
 6/6 anonim ***** válasza:
Regelni a munkaügynél kell, nyugi munkát nem fognak ajánlani, mert nincs, ha azonban közmunkát ajánlanak, azt köteles leszel elfogadni, mert különben 3 évre elesel mindenféle segélytől, támogatástól.
2012. szept. 20. 14:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!