Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Neten szerzett pénz után...

Neten szerzett pénz után hogyan kell adózni, mi az egyáltalán?

Figyelt kérdés

PL. vannak ilyenek, hogy affilate marketing, ezt nem tudom, hogy itthon, hogy mondják a lényege az, hogy ha a te linkeden keresztül regisztrálnak és vásárolnak, akkor A) a regisztrált tag után kapsz x összeget B) a vásárlás értékének x%-a a tiéd, vagy ilyesmi.

Tehát ez azért nem az, mint a google ads, hogy "bérbe adod" a weboldaladat vagy mit mondtak itt már rá, mert ehhez se weblap sem kell, csak pl. fórumokon vagy akárhol szórni az igét és ha valaki általad talál oda, az neked máris pénz. Na de ez mi? Ehhez vállalkozni kell?

2012. szept. 6. 16:19
 1/4 anonim ***** válasza:
74%
Így fejből nem tudom, de ezen a blogon-> [link] olvastam már róla.
2012. szept. 6. 16:35
 2/4 anonim ***** válasza:

Az mindegy, hogy minek nevezzük, akkor is az önálló tevékenységből származó jövedelmek körét bővíti.

Ugyanis önálló tevékenység minden olyan tevékenység, amelynek eredményeképpen bevételhez jutsz, és amely bevétel nem tartozik a nem önálló tevékenységek körébe.

Ugyanazok az adójogszabályok vonatkoznak rá, mint az általad említett "bérbeadás"-ra, és nem kell hozzá vállalkozónak lenni.

Azt viszont nem tudom megmondani, hogy kell-e külön adószámot kérni hozzá az adóhivataltól.

Szerintem nem, de azért inkább kérdezd meg tőlük telefonon!

2012. szept. 7. 10:08
 3/4 A kérdező kommentje:
Hmmm. És mint gondoltok laikusként érdemes inkább felkeressek egy könyvelőt, vagy meg lehet ezeket tanulni úgy, hogy tényleg jól csináljam?
2012. szept. 7. 12:56
 4/4 anonim ***** válasza:
Nem feltétlenül kell hozzá könyvelő. Egyszer kell jól átrágnod magad ezen a témán, aztán sablonszerűen megy az egész.
2012. szept. 10. 07:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!