Vettunk egy lakást, akitől megvettuk annak adtuk ki albérletbe, namármost papirt nem irtunk, tehat adohivatal felé nem jelentettuk be,5 honapja lakik bent, most koltozni fog es nem akar fizetni. Azzal fenyegetozik, hogy feljelent minket az apehnel?
Szerintem örülj, hogy kiköltözik ez a tetű és nem támaszt további követelést!
A helyedben azért a tudtán kívül, rögzítenék vele egy beszélgetést erről.
Azután, ha eltakarodott már, egy-két baráttal meg lehet látogatni később is...
Bevallani valóban csak jövő év májusig kell, de adót fizetni a bérbeadás után minden negyedévet követő hó 12-ig.
Rövid úton rakd ki őt a lakásból, és mond hogy már szaladhat is feljelenteni az Adóhivatalba. Mivel tudja bizonyítani hogy fizetett neked a bérleményért, ami után adót kéne fizetned??? Bérbeadásnál nem kötelező az írásbeliség de erősen ajánlott, pontosan az ilyen problémák miatt. A bérleti díjat már biztos hogy buktad, de a fenyegetőzése nevetséges, hiszen te nem vettél át pénzt tőle, mi után fizetnéd az adót???
Tőlünk régebben bérelt egy cég irodát. Negyed éveket fizettek mindig, így a számlát is 3 havi bérleti díjról kapták egyszerre, de 60 napos határidővel fizettek...
A 3. negyedévre is kiállítottuk nekik a számlát aztán puff, csődöt jelentettek és leléptek 2 hónap után. A végfelszámolás során kaptunk igazolást és az alapján nem kellett befizetnünk az adót. Ergo ha téged NEM FIZETTEK ki akkor neked sincs mi után adóznod!
Van bérleti szerződésetek?
mert ha nincs akkor embert kidobni, mint macskát szarni aztán "akkor láttam utoljára mikor megvettem tőle a lakást", illetve ha szomszédok tudták, hogy ott lakik akkor "igen, egy ideig még adtam neki haladékot az adás-vétel után a kiköltözésre" dumával el van intézve. Te pénzt SOHA SEM kértél tőle azért, hogy ott lakjon.
Ez a szöveg a NAV felé.
Ha van szerződésetek akkor kocogj be a navhoz, fizess és pereld be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!