Kell-e fizetnem adót?
A napi 4 órás munkahely e tekintetben olyan, mintha nem is lenne. Minimum napi 8 órás alkalmazotti jogviszonyra van szükséged ahhoz, hogy a vállalkozásodban ne kelljen havonta járulékot és SZJA-t fizetned.
Ha 8 órás munkaviszony nincs, akkor a vállalkozásnál a mindenkori minimálbér után kell fizetned a kötelezőket.
2-es vagyok!
Első hozzászólónak igaza van. Én figyelmetlenül olvastam, tehát a heti 40 órás munkaviszony esetén a vállalkozásban valóban nem kell kötelezően fizetned az adót és a járulékot havonta.
Hogy a vállalkozásodban naponta, hetente mennyit dolgozol ténylegesen, az senkit nem érdekel.
Szóval akkor a 8 órás főállásomból származó fizetés nem számít a 4 órás vállalkozásomba bevételnek?
Bocsi,hogy ennyire gizda vagyok
A főállásban keresett pénzedből a munkahelyen levonnak mindent, amit le kell vonni, és kész.
A vállalkozásodban szerzett bevételedből majd a könyvelőd tudni fogja, hogy milyen költségeket lehet levonni, és a bevételből így megmaradt rész után fogod az adót és járulékot befizetni.
Az egy dolog, hogy az összevont bevallásodba bele kell írni a munkahelyen szerzett jövedelmet összegét is, de azt is, hogy abból a munkahely mennyit vont le, tehát (ha jól vontak), akkor a munkahelyi jövedelem miatt plusz befizetési kötelezettséged nem lesz.
Na akkor még egyszer: a vállalkozói nem órára megy,azt kiváltod és az sem érdekel senkit,ha te a nap huszonnégyórájában dolgozol,de az sem ha egy percet sem csinálod!!!Abból nincs 4 vagy 8 órás.
Ha alkalmazott vagy valahol,és ott 8 órás bejelentett munakidőd van,tehát fizetik utánad a járulékokat,akkor ez a vállalkozásban könnyebbség,mert ott már nem kell a járulékot fizetned magad után, csak a vállalkozásban szerzett jövedelem után kell adóznod, tehát a munkahelyeden kapott fizetésed nem tartozik ide.
Ha azonban vállalkozóid van és megszűnik a 8órás bejelenett állásod, akkor fizetned kell magad után a járulékokat+a vállalkozásból származó jövedelmed utáni adót. Ha nincs így jövedelmed,adót nem fizetsz,de a járulékot akkor is kell fizetned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!