Hogy lehet, hogy valakinek fel van függesztve az adószáma és működik a boltja?
Figyelt kérdés
Volt itt a gyakorin egy kérdés egyéni vállalkozók adat kereséséről, ott adtak meg egy linket. Kíváncsiságból lekérdeztem az adatait az egyik boltnak (arra voltam kíváncsi, milyen adatokat ad ki), ahol vásárolni szoktunk (rajta van a nyugtán az adószáma, épp aznap vásároltunk nála) és azt adta ki a rendszer, hogy fel van függesztve az adószáma.2012. aug. 8. 07:17
1/4 anonim válasza:
Úgy, h eddig még nem ellenőrizte fizikailag az adóhivatal. Ciki.
2/4 anonim válasza:
Az adózó sokszor tudomással sem bír arról, hogy felfüggesztették az adószámát, mivel erről a hivatalos értesítést a kifüggesztés az érintett apeh igazgatóságon. Tehát nem biztos hogy tud róla. Én szólnék neki.
3/4 A kérdező kommentje:
De miért függeszthették fel az adószámát?
Nem vagyunk olyan viszonyban, hogy csak úgy odamenjek és mondjam neki, hogy fel van függesztve az adószáma. Lehet azt gondolná, hogy kutakodok utána. Holott nem őt akartam személy szerint megnézni, csak az az egy ilyen blokkom volt ami egyéni vállalkozótól van és nem cégtől.
2012. aug. 8. 13:53
4/4 anonim válasza:
Pl.azért függesztenek fel egy adószámot mert elmulasztotta a bevallást. Ez 60 napig él.Ez alatt vígan működhet a vállalkozás,számlát bocsájthat ki, törvényesen működik. Az igaz hogy nem igényelhet vissza Áfa-t, és adóvisszatérítésre sem jogosult.A cégeket minden esetben felszólítják a mulasztás miatt.
Ha a 60 nap alatt nem teljesíti az elmulasztott bevallást,felszámolják a céget, törlik az adószámát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!