A vállalkozásban milyen értékű laptopot lehet leírni?
De van elévülési idő
Csak azért kérném a véleményeteket mert én úgy tudom hogy 100 000ft az ami egyből leírható és ez az ár nettósan értendő és nem bruttosan
igaz?
amiről te beszélsz az az értékcsökkenése, kis értékű eszköz esetén lehet felesleges rá más értékcsökkenési módszert alkalmazni ennyi.
Tehát nincs felső határ
Milyen elévülési idő?
100.000 Ft alatti egyedi beszerzési értékű eszközök egyösszegben elszámolhatóak. Ezen érték felett értékcsökkenést lehet elszámolni, számítógép esetében 50%, vagyis ha 100-ért veszel egy laptopot, akkor az első évben 50-et, a második évben is 50-et tudsz elszámolni költségként. Leegyszerűsítve persze.
Az, hogy az áfás ár, vagy az áfa nélküli nettó ár után számolod el, az attól függ, hogy áfakörös vagy-e, vagyis jogosult vagy-e áfát levonni.
Könyvelőd nincs?
nyaral a könyvelő
10 napra ment el
és pont most aktuális ez a laptop téma
áfás vagyok
akkor nettó 100 000ft-értendő
köszönöm
nem. Bármilyen összegben vehetsz laptopot.
A 100.000 ft egyedül a könyvelői munka során kell a könyvelőnek, nem neked. Ha tetszik vehetsz 500.000 is laptopot, vagy 700.000 mindegy.
A lényege h az értéke lecsökken mindennek, a ház is kopik, a laptop is"kopik" Több fajta értékcsökkenés leírás közül választ a könyvelő, ez könyvelői munka már, de valamikor amikor kis értékű a tárgyi esköz akkor a törvény az egyszerűség kedvéjért kisértékű leírást is alkalmazhat, ez a könyvelőnek jó. Jelenleg kis értéket általában 100.000 ft-ban határozzák meg
Szóval nincs max érték se és amit tudsz az rossz információ, felejtsd el nem tudom hol halottad
És most látom, hogy mekkora baromságot írtam. Ütik egymást a mondataim. Szóval helyesen:
Ezen érték felett értékcsökkenést lehet elszámolni, számítógép esetében 50%, vagyis ha 200-ért veszel egy laptopot, akkor az első évben 100-at, a második évben is 100-at tudsz elszámolni költségként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!