Mennyi ideig tart egy céget felszámolni? Hány hét vagy hónap?
Figyelt kérdés
2012. júl. 20. 14:29
1/7 anonim válasza:
Hány hét vagy hónap? Hol élsz Te?
Az én cégemnek már 5 éve tart a felszámolása.
Ha Te vagy a felszámoló, akkor gyorsabban le lehet zárni, de akkor legalább egy év.
2/7 anonim válasza:
biztos hogy felszámolásról és nem végelszámolásról beszélsz kérdező?
Felszámolás esetén nagyban függ mennyi a tartozásod, ez az időt húzhatja, az első válaszadónak valószínű a vezetési hibái miatt rengeteg tartozása, kötelezettségei lettek, ezért tart olyan soká. Bár ilyen modorral nem csodálom hogy felszámoltatta a céget?
4/7 anonim válasza:
57%-os! A felszámolás időtartalma rohadtul nem attól függ, hogy mennyi a tartozás, hanem attól, hogy milyen tetű a felszámolóbiztos.
5/7 anonim válasza:
ilyenek ezek a felszámoló biztosak:D
6/7 anonim válasza:
Saját cégemet "egyszerűsített végelszámolással" = semmi tartozás, semmi gond probléma, egyszerűen csak nyugdíjba mentem: a végelszámoló is én magam voltam, és a törvényileg leggyorsabb utat indítottuk, ami jogszabály szerint lehetne akár 45 nap is. Mégis 6 hónap lett belőle, mivel vagy a cégbíróság várt arra, hogy az apeh lépjen, vagy az apeh várt a cégbíróságra. Elindítottam júniusban, és törölték a cégemet november végén.
7/7 anonim válasza:
Abban az esetben, ha a cégben van értékesíthető vagyon, akkor több évig is eltart a felszámolás.
Üres cég esetében max. 1 év.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!