Személyi jövedelemadót ha bekel fizetnie valakinek, azt meddig kell megtennie az idén?
Szia!Nem nekem kéne a dátum,hanem anyósomnak.Ma megkért hogy nézzek utána.Nem is értem,amúgy....
A tavalyi évi a 2011adóbevallást amit megcsináltak neki az idén,az alapján jött ki,hogy bekel neki fizetnie x forintot.És most jöttek rá,hogy azt se tudják mikor kell befizetni,közben már márciusban kész volt a bevallása.De azért nem értem,mert biztos rajta volt,hogy meddig kell,hogyan....stb.Vagy miért nem telefonál be....
Na mindegy,én nem értek hozzá.Feltettem a kérdést itt,aztán nem tudom mit tudok meg....
Legvégső határidő május 20. volt. Vagyis idén május 21., mivel 20-a hétvégére esett.
Ha nem fizette be, akkor az adófolyószámláján nyilván tartja az adóhatóság a tartozását, és amíg be nem fizeti, addig késedelmi kamatot számít rá az adóhivatal. Időnként kiküldi részére az adófolyószámláját, amelyen jelzi, hogy tartozása van.
Ha tudja, akkor mielőbb rendezze...
Nem kell parázni, ezért nem jár akasztás senkinek. Van egy adótartozása, amit nyilvánt tart az adóhatóság, és idővel behajtja az adózón, ha nem rendezi még előtte a tartozását.
Minél előbb be kell fizetni. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!