Áfát visszaigényelni nem csak akkor lehet, ha a kft bevétele meghaladta a 8 millió forintot?
Figyelt kérdés
Ha a cég számlájára veszek bármit, annak visszaigényelhetem az utána kifizetett áfáját? Eddig úgy tudtam, hogy csak akkor igényelhetek vissza áfát, ha a cég bevétele elért egy bizonyos összeget (8 millió forint). Van ilyen összeg? Azt is hallottam, hogy ezzel vigyázni kell, mert az áfavisszaigénylőkre nagyon figyel az apeh és ha valami nem tetszik nekik akkor komoly bírságokat szabnak ki!2009. júl. 9. 09:37
1/5 anonim válasza:
Na már most, nem igaz a nyolcmillió, négy volt amikor összeghatárhoz volt kötve. Most a visszaigényelhető áfa összegéhez van kötve + bevallási státuszhoz (negyedéves 250 ezer felett, havi egymilió felett igényelhet vissza áfát.) ez az áfa összegére vonatkozik amit a fiz áfa - levonható áfa összege ad ki. Továbbá le kell vonni a még ki nem fizetett számlák áfáját, az csak továbbvihető követelés lehet.Cég számlájára bármit nem lehet venni, csak olyat ami a cég tevékenységéhez kell. Még ezen belül is vannak olyan tételek aminek nem lehet levonni az áfáját pl. szgk. És igen, az apeh nagyon figyel, általában kiutalás előtti ellenőrzés van, nem éri meg trükközni.
2/5 anonim válasza:
Ha a könyvelőd mindezeket nem tudja, sürgősen cseréld le. A cég nevére olyanokat vegyél, ami a tevékenységhez szükséges, elszámolható.
3/5 anonim válasza:
Kedves utolsó hozzászóló, ksöszi hogy leirtad helyettem, nem mertem esküszöm :)) De könyvelőként meglehetősen bosszant hogy a szakmában sajnos sok a sarlatán, és sajnos ez általában már csak akkor derül ki amikor baj van ...
4/5 anonim válasza:
Kedves utolsó! Sajnos sokan úgy választanak könyvelőt, hogy ki az aki kevesebb pénzért megcsinálják, és nem nézik, hogy mit adnak a pénzükért. Aztán amikor baj van, akkor fogják a fejüket. Egyesek fel sem fogják mennyi minden múlhat egy könyvelőn. De persze van olyan ügyfél, akit én nem vállalnék el....
5/5 anonim válasza:
Igen egyet kell értsek az előttem szólóval. Én is utasítottam már vissza pácienst, mert van amihez nem aszisztál az ember, de ez egy másik történet :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!