Az adó papíromon az áll, hogy adó jóváírásra jogosult hónapok száma 5 hónap. Ezek szerint kapok vissza adó jóváírást?
Figyelt kérdés
2009. júl. 7. 19:23
1/6 anonim válasza:
Szia! Az attól függ mi van a papir többi részében... Ha vontak is le adóelőleget, és nem vették figyelembe az adójóváirás összegét, akkor igen kapsz vissza, ha viszont figyelme vették akkor nem jár vissza, mert elvileg ennyivel több nettó fizut kaptál havonta... És a bevallási határidő május 20-a volt, ha nem vallod be, nem kaphatsz vissza!!!! Konkrét választ csak konkrét számokkal tud bárki is mondani.
2/6 anonim válasza:
Igen ennyi hónap adójóváírás jár, mert ennyi hónap legalább 1 napjára kaptál pénzt. Ha nyilatkoztál, hogy a számfejtésnél vegyék figyelembe az adójóváírást, akkor nem kapsz vissza. Valamilyen adóbevallást kell készíteni: vagy munkáltatóit, vagy APEH által elkészített, vagy önbevallást. Gondolom, hogy ez most téma az APEH által készítettet választottad, ha ez a 2008 évre vonatkozik. Ha 2009 akkor még van időd eldönteni, de ha új munkahelyed lesz, a leszámolós papírokat mindenképpen le kell adnod.
3/6 A kérdező kommentje:
Eddig a fizummal együtt kaptam az adó jóváírásokat,de most kiléptem a munkahelyemről és a kilépő papírjaim között volt ez az adó papír ,amin rajta volt,hogy adó jóváírásra jogosult hónapok száma 5.Nem tudom ennek a papírnak a pontos nevét,mert nincs nálam,hanem a könyvelőmnél van.Tőle még nem kérdeztem.
2009. júl. 8. 11:30
4/6 A kérdező kommentje:
Az adó bevallásomat,már rég elküldtem,még áprilisban.
2009. júl. 8. 11:31
5/6 anonim válasza:
Nos tehát, akkor ez az idei papírod, amit ugye majd 2010 május 20ig kell bevallani. Az 5-ös azt jelenti, hogy 5 hónapra jár az adójóváírás, gondolom ennyit dolgoztál az adott cégnél ez évben. Amennyiben ezt a fizuddal együtt meg is kaptad, nem valószínű, hogy még kapsz pluszban az adóbevalláskor. Ez persze attól is függ majd hogy idén mennyit fogsz még, és mennyiért dolgozni, valamint egyéb adókedvezményre jogosult leszel-e. A lényeg, hogy ezt a papírt el kell tenned, mert a 2009 évi adóbevallásod elkészítéséhez kell, az összegeket majd összevontan kell beírni az adóbevallásodba a köv. munkahelyeden keresettekkel. És a hónapokat is.
6/6 anonim válasza:
A következő munkahelyedre le is kell adni, hogy jól számolják (göngyölítve) az ez évi adódat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!