Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Tranzakciós díjjal növelt...

Tranzakciós díjjal növelt összegeket hogyan kell lekönyvelni?

Figyelt kérdés
Mostanában sokat vásároltam árut eladásra és ha én utaltam pl 37 dollárt,akkor a számlakivonatomon 38,50 dollár volt feltüntetve.Az eladóhoz már szintén csak 37 dollár érkezett meg ésnnyiról is van számlám.Mivel a számla összege és az utalás összege nem egyezik meg nem tudja a könyvelőm,hogy hogyan kell lekönyvelni.Voltam a bankban is,ott azt mondták,hogy minden utalásom tranzakciós díjjal terhelt azért több.
2012. jún. 22. 10:03
 1/6 anonim ***** válasza:

könyvelőnek kéne ennek utánajárnia.

eléggé gáz azért az állam, hogy ennyire nem készíti fel az embereket erre.

szerintem ugyanúgy kell könyvelni mint pl a számlavezetési díjat. Számotokra itt arról van szó, hogy a BANKNAK fizettek valamiért.

Az egy dolog, hogy ők majd adó formájában kifizetik.

2012. jún. 22. 10:21
 2/6 anonim ***** válasza:

Minden felmerülő költségről kapsz számlát. Ahogy a számlavezetési díjról is állít ki a bank a kivonaton KÍVÜL számlát, úgy annak az 1,5 USD-nek is kell lennie egy elszámolási bizonylata, amúgy hogy merült volna fel?

Ha az értékesítési rendszer vonja az összeget, pl. az online aukciósház, akkor az állítja ki ennek az összegnek a bizonylatát. Ha a bank vonja le, akkor a hó végén a bank küldi meg az összegre vonatkozó számlát.

2012. jún. 22. 11:00
 3/6 anonim ***** válasza:

Számomra érthetetlen, hogy a banknál a két összeg különbözete miért nem jelenik meg külön terhelésként a bankszámlán: az egyértelműbb lenne.

Ráadásul szinte minden bankszámla végén ( vagy külön számlaértesítőben) fel kellene sorolni a konkrét díj- jutalék- és költségterheléseket.

Ilyent esetleg nem kaptál?

2012. jún. 22. 11:02
 4/6 A kérdező kommentje:

Sajnos nem kaptam rolla semiféle külön számlát a tranzakciós díjakról.Egyszerűen csak hozzá vannak csapva az utalásaimhoz.Az utalt összeg + x %.

Ha külön lennének feltüntetve akkor nem is lenne gond.

A bankban azt mondták,hogy ez a bankokra kivetett tranzakciós díj és egyedül a MasterCard terheli tovább az ügyfeleire ily módon.

2012. jún. 22. 12:16
 5/6 anonim ***** válasza:

Akkor - úgy gondolom- nem tesz eleget a hatályos pénzforgalmi törvénynek, az ugyanis előírja a kötelező ( előzetes és utólagos) tájékoztatást ( ami vonatkozik a költségek, díjak és jutalékok mértékére is).

Ráadásul ez egy (pénzügyi) szolgáltatás, és emiatt is számlát kell(ene) kiállítania a szolgáltatása díjairól stb.

Én megreklamálnám a helyedben, ha meg nem vezet eredményre, PSZÁF-hez fordulnék.

2012. jún. 22. 14:07
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Most 3x-i felesleges látogatás után a bankba, panaszt nyújtottam be amire 30 napon belül kell válaszolniuk.Meglátjuk,azután csak a PSZÁF következik.
2012. júl. 3. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!