Valahol utána lehet nézni hogy hol jár az adóból visszakapandó összegem?
miért nem kéred bankszámlára.
szerintem nem lehet,megnézni.
30munkanap míg küldik
és ha sos.-ben szólsz a postán ahol anyudék laknak hogy hova küldjék utánad.ilyen van lehet rá kell fizetni de ha nagy az összeg,neked megéri.
vagy közlöd hogy ne adják nekik.
Érdekes, amit írsz, a szüleim nem vehették át a pénzt, amit tavaly visszakaptam, külön kellett nekik meghatalmazás tőlem. (külföldön élek)
Ugyanoda vagyok Mo-n bejelentve, ahol ők laknak. Szóval nem értem, hogy vették át a pénzed, akár még panaszt is tehetsz a postán, ha ilyen történik.
én úgy tudom családtag átvehet bármit meghatalmazás nélkül is.
kivéve a "saját kézhez" felirattal ellátottat.
Az adóhivatal nem az adóbevallás beérkezését követő 30 napon belül fizet, hanem az adóbevallás feldolgozását követő 30 napon belül. A feldolgozás ideje pedig későbbi, mint a beérkezés ideje.
Az adóhivatal arra a lakcímre utalja ki a pénzed, ahova kérted a bevallásban. Ő nem vizsgálja, hogy be vagy-e oda jelentve, vagy sem. Az sem érdekli, hogy lakcímnek és utalási címnek is mást írsz be. Oda küldik, amelyet utalási címként megjelöltél.
Én már életem során vag 6-féle címre kértem, és egyikbe sem voltam soha bejelentve. Mégis oda érkezett a visszajáró összeg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!