Ha 200000ft-ra bejelentem magam mennyit kapok kézhez?
Szeretném,ha segítene valaki kiszámolni.
Ha egy hónapban 12 napot(vasárnap estétől-szombat reggelig) dolgozok este 5-reggel 6-ig és 2 napot szombat este 8- vasárnap délig + 8 napot délelőtt 8 órában,akkor mennyi a bekeresetem?
A délutáni,éjszakai,túlóra pótlékokkal együtt mennyi lesz?
Egy gyerek van,mennyi adó jön le belőle?
Lehet egy kicsit nehezen érthető,bocsi érte,de fontos.
bejelented magad? ha magadat jelented be, akor nincs túlóra, pótlék, hanem van 200 ezer bruttó bér.
ha nem magadat jelented be, hanem dolgozol valahol, akkor a szerződésedtőlfügg, hogy fizetnek-e valami pótlékot. ha 12 napot dolgozol, akkor semmi pótlékot nem fognak fizetni, hiszen van 8 nap szabadnapod.
Ha "magadat jelented be" az azt jelenti, hogy vállalkozó vagy, akkor nincsen semmi pótlék, semmi túlóra, mert senkit nem érdekel, hogy mennyit dolgozol: egy napot, öt napot, vagy hét napot; 8 órát vagy 12-t...
Azért vagy vállalkozó, hogy te oszd be az idődet.
Megjegyzem, a bérkalkulátor munkavállalókra van, a vállalkozóknak másfajta az adózás!
Vállalkozóként a Munka törvénykönyve sem vonatkozik rád.
Ha pedig alkalmazott vagy valahol, akkor nem te jelented be magadat, és a munkáltató munkarendjétől függ, hogy egyáltalán túlórázhatsz-e, nem te határozod meg, hogy mikor és mennyit fogsz dolgozni. (Egyébként a július 1-én hatályba lépő új Munka törvénykönyve megváltoztatja ezeket a szabályokat is.)
Amúgy, ha munkavállaló vagy 200.000,- Ft-os bruttó bérrel, és egy gyereked van, akkor a havi nettót 141.000,- lenne.
Igazatok van úgy értettem,hogyha bejelent a főnököm.
Munkavállaló vagyok és a főnököm azt mondta,ha nem tetszik a fizetés bejelent ő 200000-re is,de nem viszek haza csak 90000ft-ot.
Amúgy 300 órát dolgozok 135000-ért,ez szerintem kevés,az óra pedig sok.
Én már egy szavát sem hiszem el,ezért kérdeztelek titeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!