Akkor most kárba ment a pénz, amit a TB-re fizettem be?
Gondolom az adóazonosítójeled írtátok a közleménybe.
Az mindegy, hogy milyen számlaszámról utaltok, a te nevedre fogják könyvelni (mivel a te adóazonosítód van feltüntetve)
Az elmaradásokra megy a kamat. Minden év szeptemberében terhelik meg az adófolyószámlád az előző év késedelmi kamatával. Azaz most szeptemberben a 2011-es késedelmi kamatot fogják rávezetni.
Kérjed a helyi önkormányzattól, hogy rászorultsági alapon rendezzék a TBdet. Visszamenőlegesen nem lehet, de legalább a továbbiakban nem kell fizetned.
Telefonon csak akkor adnak konkrét ügyben választ, ha van az az azonosítószámod (külön nyomtatványon lehet igényelni, de most nem jut eszembe a neve)
Gyorsabb, ha nyitsz egy ügyfélkaput és megnézed az adófolyószámlád.
A késedelmi kamat az első naptól megy rá, nincs olyan, hogy pár napos/hetes türelmi idő. Persze minél hamarabb befizeted, annál kevesebb napig kamatozik.
Értem, és a kamattartozásom összegét kiküldik majd egyszer vagy mi?
Csinálhatom úgy is, hogy a kiküldött csekkjeik közül (amire az összeget nekem kell ráírnom) egyet úgy adok fel, hogy mondjuk 25ezret írok rá? Tehát ők azt ugyanúgy megkapják, ugye? Bocs a kérdésekért, csak még ifjonc vagyok... Félek, hogy küldök nekik 25-öt (ennyim van összvissz), aztán nem számítják be...
A kamat tartozást mindig a következő év szeptemberében írják elő az adófolyószámládon. Erről küldenek értesítőt szeptember-októberben.
Ennek külön számlaszáma van.
Csekket nem küldenek hozzá, azt vagy személyesen kérsz, vagy írásban (van hozzá nyomtatvány a honlapjukon, ügyfélkapun keresztül is be lehet küldeni, nem kell postázni)
A csekken (amit most akarsz feladni) annyit adsz fel, amennyit akarsz. Azt az összeget felvezetik az adófolyószámládra, ezzel csökken a tartozásod. Olyan nincs, hogy nem számítják be.
Az adófolyószámlát úgy képzeld el, hogy van két oszlop. A bal oldaliban felvezetik az esedékességi dátummal a kötelezettségeid (minden hó 12-vel a 6390 forintot) Alul összesítik. A jobb oldaliban felvezetik a beérkezési dátumokkal a befizetéseid (akár csekk, akár utalás) Az alján összesítik. A kötelezettségeidből kivonják a befizetéseid, ez az adózói tartozás. Ha többet fizettél be, mint amennyi elő volt írva, akkor túlfizetés.
Nyiss egy ügyfélkaput, bármelyik okmányirodában vagy kormányablaknál megteheted (a www.magyarorszag.hu oldalon megtalálod az ügyfélkapu ismertetését és az okmányirodák címeit is) Ezen keresztül bármikor megnézheted részletesen az adófolyószámlád (és még sok minden másra is jó)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!