Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Egy felszámolt cég telephelyét...

Egy felszámolt cég telephelyét egy új kft megvette. Elkövették azt a hibát, hogy egy otthagyott üres készpénzfizetési számlatömböt kezdtek használni. Most ellenőrzést kaptak, és az adóhatóság kéri a számlatömb számláját. Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

2012. jún. 12. 18:29
 1/7 Shai-Hulud ***** válasza:

Kifizetni a büntetést.

A számlatömb szigorú elszámolású nyomtatvány, az előző cég is hibás, hogy ott hagyta. (Őket is meg lehet büntetni.)

2012. jún. 12. 18:50
 2/7 A kérdező kommentje:
Az előző céget már felszámolták. Mennyire lehet súlyos a büntetés?
2012. jún. 12. 18:56
 3/7 Shai-Hulud ***** válasza:
Nem tudom. De amit az új cég tett, az ha jól tudom szabálysértés.... Nem tudom, mennyi a büntetési tétele.
2012. jún. 12. 18:58
 4/7 A kérdező kommentje:
köszi
2012. jún. 12. 19:08
 5/7 anonim ***** válasza:

Minden, amit jogosulatlanul bevésett a talált számlatömbbe, u.n. fiktív számla körébe tartozik, és mint ilyet, igen keményen fogják büntetni.

A megtalált számlatömböt el kellett volna juttatni a korábbi kft. tulajdonosához, vagy felszámolójához. Akármit tehetett volna, csak nem lehetett volna felhasználni sajátként.

2012. jún. 13. 08:35
 6/7 A kérdező kommentje:
Még abban az esetben is ha pár napra rá bevitte a számlázóprogramba is? Akkor még nem volt meg a számlaprogram ezért írt kézi számlát. Tehát a két számlát összetűzve küldte a könyvelőnek. Nem csalni akart, csak tudatlan volt.
2012. jún. 13. 12:56
 7/7 anonim ***** válasza:

Hogy is mondják:

A törvény nem ismerete nem mentesít a büntetés alól.

Különösen, hogy van könyvelője, miért nem hívta fel telefonon?

2012. jún. 13. 16:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!