Hogy lehet új adókártyát igényelni?
Sziasztok!
Megváltozott a nevem és új adókártya kellene. Mivel elég messze lakok a legközelebbi hivataltól jó lenne ha levélben vagy online eltudnám intézni. Próbáltam vmi nyomtatványt keresni a neten ,de sajnos nem találtam. Vki tudna nekem linkelni?
TAJ kártyával ugyanez a helyzet...
Előre is köszi!
Szia!
Nyomtatványa: 12T34
Ingyenes nyomtatvány, amely
a NAV internetes honlapjáról (www.nav.gov.hu) letölthető és ügyfélkapun is beküldhető
ügyfélszolgálati helyeinken beszerezhető
Melléklet:
Első igénylés esetén:
Jogszabály szerint nem kötelező, azonban 14 év alatt az önkéntesen csatolt születési anyakönyvi kivonat, lakcímigazoló lap/kártya benyújtása - az ügyintézést elősegítik
14 év felett személyi igazolvány, vagy útlevél, vagy új típusú jogosítvány, lakcímigazoló kártya
külföldi állampolgár esetén: útlevél, lakcímigazoló lap/kártya
cselekvőképesség korlátozottsága esetén gyámhatósági határozat
Lakcímkártyával, szálláshely bejelentővel nem rendelkező külföldi állampolgárok esetében csak az adókártya igénylő lap leadása lehetséges, az adóazonosító jel generálása a kizárólagos illetékességi szabályok alapján történik, a budapesti székhelyű NAV Kiemelt Adózók Igazgatóságán.
Adókártya elvesztése, megrongálódása, eltulajdonítása, megsemmisülése esetén:
személyazonosításra alkalmas igazolvány, lakcímkártya
külföldi állampolgár esetén: útlevél, lakcímigazoló lap/kártya
cselekvőképesség korlátozottsága esetén gyámhatósági határozat
az igazgatási szolgáltatási díj mértéke 3.000 Ft, melyet az állami adóhatóság 10032000-01079074 számú igazgtási szolgáltatási díj bevételi számlájára készpénz-átutalási megbízással, banki átutalással, a kijelölt ügyfélszolgálati helyeinken pedig bankkártyával is meg lehet fizetni
Személyes megjelenés akadályozása esetén meghatalmazás szükséges!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!