Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Létezik olyan könyv, amelyben...

Létezik olyan könyv, amelyben le van írva, hogy egy cég könyvelésénél mit kell csinálni?

Figyelt kérdés

Elvégeztem a mérlegképes könyvelő tanfolyamot, de úgy érzem, hogy teljesen elvesztünk a részletekben. Mindenhol elvárják, hogy az ember átlássa az egész folyamatot, eközben még soha nem is mutattak könyvelőprogramot az egész tanfolyamon. Letöltöttem egy demot a netről, de olyanok vannak benne, hogy fogalmam sincs mi micsoda. Most találtam egy könyvelőirodát, aki hajlandó pár hónapot betanítani, de nem tudom ennyi elég lesz-e, én szeretném minél előbb átlátni a folyamatokat.

Nem konkrétan arra gondolok, hogy mit hova könyvelünk, mert azt elvileg megtanultuk, hanem azt, hogy mikor mit kell leadni, milyen jelentéseket kell csinálni, meg ilyeneket.

2012. máj. 18. 09:20
 1/6 anonim ***** válasza:
86%

Nem gondolom, hogy ilyen könyvet fogsz találni. Általában szakmai kiadók készítenek hasonlóakat, de annyira sokrétegű a dolog, annyira gyakran változtatnak benne, hogy már amit tegnap kiadtak, ma már nem biztos, hogy megállja a helyét.

Nem marad más, mint a gyakorlat. Többségünk onnan szerzi a tapasztalatokat, no meg ismeri a vonatkozó jogszabályokat, jó esetben naprakészen (ami ma már szinte lehetetlen), ha meg valamit nem tud, kérdez. Fórumokon, másik cég ismerős könyvelőjétől stb.

2012. máj. 18. 09:54
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi, de pl. mondták, hogy kell készíteni nyilvántartó lapot a tárgyi eszközökről. Ezt sem tudom hogy kell. Áfa-analitikát is megemlítették. Az egész olyan felületes volt, szomorú vagyok, hogy ezt sosem fogom tudni megtanulni.
2012. máj. 18. 13:11
 3/6 anonim ***** válasza:

Nagyon sokan megtanulták már jól (és még többen nem jól), de nyilván neked is sikerülni fog, ha kellőképpen elszánt vagy.

A vizsga után kell két év gyakorlat, addig meg sem kapod a mérlegképes igazolványod. Ez a két év való arra, hogy elmenj mezei könyvelőnek és megtanulj mindent a gyakorlatban is.

Vannak fórumok, ahol könyvelők beszélgetnek, olvass sokat, én anno ezt csináltam. Vannak szakmai szervezetek is, pl.: MKOE, minimális tagdíjért tag lehetsz, beléphetsz a zárt fórumra, ott lehet kérdezni és sokat tanulni a beszélgetéseikből.

Kitartás és sok sikert!

2012. máj. 18. 16:28
 4/6 A kérdező kommentje:
Nem 3 év kell?
2012. máj. 18. 17:32
 5/6 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy most csak valami nevetséges bért kapnék, nem akarok 3 évig itt maradni. Azért gondoltam, hogy megtanulom hamar, aztán jelentkezem máshova valami jobb fizetésért. Nem mindenhol kérik, hogy regisztrált legyen az ember, csak azt, hogy legyen némi gyakorlata.
2012. máj. 18. 21:15
 6/6 anonim válasza:

[link]

Ha könyv nem is, de tanfolyam van róla.

2012. aug. 20. 14:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!