Diák vagyok, adóznom kell, segítenél?
Nos az a helyzet, hogy idén nyáron két helyen is dolgoztam diákmunkásként, és mindkét helyről kaptam papírt, meg az adóhivataltól egy 1153NY nyomtatványt, amit annó megmutattam a közgáztanáromnak, és azt mondta elég májusban visszaküldeni, szóval nem foglalkoztam vele mostanáig.. De most, hogy jobban átvizsgáltam, rájöttem, hogy február 15-ig kellett volna beküldeni...:S Ilyenkor mi a teendő? Ráadásul nem igazán tudom, hogy kell kitölteni, mert szerintem az adataimon kívül mást nem tudok ráírni, mert nincs olyan jövedelmem/vagyontárgyam amit feltüntethetnék...
Aztán van ez a sor: Milyen adókedvezményt kíván érvényesíteni:
12. sor: lakáscélú hiteltörlesztés áthúzódó kedvezményét? (22. oldal 29. sor és/vagy
30. sor)
13. sor: súlyosan fogyatékos magánszemélyt megillető kedvezményt? (22. oldal 32. sor)
14. sor: tandíj, felnőttképzés díja címén igénybe vehető halasztott kedvezményt? (23.
oldal 34. sor)
Ezeket én igénybe vehetem? Mármint a tandíjast, mivel továbbtanulnék...
Valaki segítsen :S Köszönöm előre is!
Ha február 15-ig kellett volna elküldeni, akkor már lekéstél róla. Marad az, hogy önbevalló leszel, vagyis megcsinálod (megcsináltatod valakivel) a bevallásodat.
Ha két helyen is dolgoztál 2011-ben, papírod is van róla (igazolás az adóbevalláshoz), akkor az alapján van mit beírnod a bevallásba, hiszen volt adóköteles jövedelmed.
Lehetőségeid:
1.) Van valaki, akinek van adóbevallási nyomtatványa és tud is adóbevallást csinálni. Megkéred őt, aztán vagy fizetsz neki érte, vagy viszel egy doboz bonbont cserébe.
2.) A kitöltő programmal kitöltőd Te és ügyfélkapun keresztül benyújtod a bevallást.
3.) Az adóbevalláshoz kapott igazolásokkal elsétálsz az adóhatóság ügyfélszolgálatára, kivárod a sorod, és ott segítenek kitölteni az adóbevallást, ingyen.
4.) Elküldöd/leírod Nekem az adóigazolásokat vagy azok kitöltött sorait és én elkészítenem Neked, valamint egy megadott e-mail címre visszaküldöm, amit Te kinyomtatsz, aláírsz, majd hétfőig feladsz postán.
A 4.) pont csak mai elküldéssel érvényes, az is maximum délig, utána megszüntem létezni....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!