Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » A Diákhitelem az APEH-hez...

A Diákhitelem az APEH-hez került át. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Kértem fizetéskönnyítést a DH-től már de így sem brom kifizetni (ezen a héten kellett volna a köv. törlesztő részlet de nem megy). Tehát behajtásra fog kerülni. (hivatalos értesítés még nem jött róla)Kérdéseim:

1, Mennyi idő mulva inkasszálják a számlámat? (a köv.fizetésemet még megkaphatom)

2, Fordulhatok az APEH-hoz hogy ezt "megbeszéljük"? (úgy értem az jó pont ha én fordulok hozzájuk és nem ők keresnek meg engem?) Egyáltalán mennyi részér inkasszálhatják le a fizetésemnek? Ez a munkahelyemen jelezni kell? (kicsit ciki lenne)

3, Valami hitelkárosultak egyesületéhez fordulhatok segítségért?

(ritkán jutok géphez, előre is köszi a válaszokat)

2012. máj. 12. 13:10
 1/9 kiflitolvaj ***** válasza:
A végrehajtást próbáld meg elkerülni, mert a fizetésedből biztos, hogy többet fognak levonni, mint az eredeti törlesztő részleted volt és a munkahelyedet is értesítik róla.
2012. máj. 12. 13:18
 2/9 anonim ***** válasza:

1: Ezt nem lehet tudni, kirendeltség és ügyintéző függő is.

2: Igen. Kérhetsz fizetési könnyítést, halasztást, méltányossági elengedést. Érdemesebb még a letiltás, inkasszózás előtt megkérni. A honlapjukon fenn van a nyomtatvány amit az ilyen kérelmekhez ki kell tölteni, azt tanulmányozd át.

A bankszámládat inkasszálhatják. Azt viszont teljesen leemelik ami rajta van.

A fizetésedből letilthatnak. Ezt a munkahelyednek írják meg, és ők kötelesek levonni és utalni a NAVnak.

Az inkasszóról sem értesítenek előre.

3: Fordulni fordulhatsz, de nem hiszem, hogy érdemben segítenének.

Viszont ha még nem vagy elmaradva, akkor még nem adták át a NAVnak.

2012. máj. 12. 16:45
 3/9 kapo1588 ***** válasza:
hogyhogy nem bírtad fizetni? azért ennek nem olyan nagyok a törlesztőrészletei. keresd fel az apehet, diákhitelszövetkezetet és kérj fizetéskönnyítést
2012. máj. 12. 16:57
 4/9 anonim ***** válasza:
jól szólnak az előzők, mindenképp próbálj egyezkedni, a végrehajtásig ne juss el, a végrehajtandó összeg MINIMUM a tartozás kétszerese, de inkább több. nem viccből mondom.
2012. máj. 12. 18:11
 5/9 anonim ***** válasza:

Amikor végrehajtás alá került a tartozásod csak akkor indítják a végrehajtás cselekményeket:

- incasso: az összes fellelhető bankszámláról leemelik a pénzt a tartozás erejéig (mentes a nyugd.minimum összege, ez most 28.500Ft/hó,valamint ennek a négyszeresének az 50 %-a) azt rajta kell hogy hagyja a pénzintézet a számlán)

- jövedelemletiltás: nem kell jelezned a munkahelyen, majd az adóhatóság megkeresi a munkáltatódat és letiltatja a fizudat. Itt is mentes a 28.500,-/hó, 142.500 Ft/hó-ig 33 %-ot tiltanak, efölött korlátlanul letiltható a jöv. Ezek nettó összegek.

- ha mindezekből nem teljesül, következik a teljes vagyonfeltárás, van-e lefoglalható gépjármű, ingatlan. Ezeket árverezik.

Ezt csak azért írtam le, mert a végtelenségig nem egyezkednek, ha már úgysem tudod fizetni hogy kértél részletet akkor mit beszéljenek meg veled? Esetleg ha valami rendkívüli indok miatt kéred a Vh felfüggesztését,pl. eü-okok stb. akkor lehet h. adnak haladékot, de így is ketyeg a késedelmi pótlék,csak nő a tartozás.

2012. máj. 12. 22:15
 6/9 A kérdező kommentje:
köszönöm...
2012. máj. 13. 14:07
 7/9 A kérdező kommentje:
#2 hol van az a nyomtatvány? nem találtam ilyet a honlapjukon.. vagy csak rosszul kerestem?
2012. máj. 13. 14:10
 8/9 anonim ***** válasza:
2012. máj. 13. 16:25
 9/9 A kérdező kommentje:
köszönöm
2012. máj. 14. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!