Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » A mérlegképes könyvelői OKJ...

A mérlegképes könyvelői OKJ képzést nehéz elvégezni? Sokat kel magolni, vagy gyakorlatiasabb?

Figyelt kérdés
Illetve ehhez ha jól tudom kell még valami más előképzettség is, arról mit tudnátok mondani? Az nehezen elvégezhető, magolós?
2012. máj. 6. 23:08
 1/7 anonim ***** válasza:
9%
Közgazdasági diploma kell hozzá.
2012. máj. 6. 23:15
 2/7 anonim ***** válasza:

szerintem nem kell diploma hozzá

viszont kell pénzügy-számvitel okj plusz még számviteli gyakorlat

2012. máj. 6. 23:36
 3/7 anonim ***** válasza:

magolós rész mindenben van

de ez inkább gyakorlatiasabb

van benne sok matek is

logika is kell bőven

nem könnyű szerintem

és nem is túl szerethető

de meg lehet belőle élni

2012. máj. 6. 23:37
 4/7 anonim ***** válasza:
86%

Nem kell hozzá diploma, de szerencsére már kell hozzá előképzettség, nem elég csak a sima érettségi.

Aki nem olyan beállítottságú, annak pokoli elvégezni.

Nekem is csak úgy sikerült, hogy már 6-8 éve könyveltem sima érettségivel. Tehát nagyjából képben voltam a számvitel dolgaiban. De így is megszenvedtem. Hát akkor még az, aki azt sem tudta mi az, hogy Tartozik-Követel?

A könyvelőknél nagy a tananyag. Nem csak könyvelni kell tudni, hanem alkalmazni az ezernyi rendeletet, törvényt, szabályokat. Kevés jó könyvelő van!

2012. máj. 7. 08:20
 5/7 anonim ***** válasza:
86%

érettségi kell plusz szakirányú szakmai képesítés

[link]

VAGY

szakirányú diploma (záróvizsga is elég ha nyelvvizsga hiánya miatt nincs még diplomád)

[link]

Annyira nem vészes. El lehet végezni.

2012. máj. 7. 10:07
 6/7 anonim ***** válasza:
Sok könyvelő van
2012. máj. 7. 12:18
 7/7 anonim ***** válasza:

nekem az előképzettségem van meg,remélem nem gond ha írok... nálunk az osztály 70%-a kiszórodott mire vizsgára került a sor, allig mentünk vizsgára, ráadásul meg is buktak egy páran. nagyon sok ismerősöm van aki m. könyvelő. Az a hír járja mindenhol, hogy akik több éve könyvelnek azokat is meghúzták de volt hogy csak épp megvolt nekik a 60%, a mérlegképes egy rémvizsga:D

nekem ugye megvan az előképzettség és van könyvem ami csak "bevezet" egy-két tárgyba 400-500 a oldal a könyveim és sajnos nincs olyan rész ami nem fontos, mert minden lényeges, illetve vannak törvények abból is kell jó párat tudni, a törvényszöveg pedig nem valami olvasmányos, és ezt folyamatossan kell olvasni nincs leállás, lesz számolós rész is, jó sok....ahhoz pedig le kell ülni, én kb napi 3-4 órát tanultam. Itt nincs olyan hogy mindent tudsz, mire azt hiszed hogy mostmár mindent tudsz bejön valami új

Csak akkor ajánlom ha fel vagy rá készülve hogy ha elvégzed a sulit folyamatossan figyelni tudod a törvénymódósítást, változásokat, hajlandó vagy átolvasni értelmezni a szövegeket, utánanézni, és amíg ebben dolgozol mindig tanulni, van logikád, voltak osztálytársaim ezt ők nem tették meg mert kevés a pénz a szakmában, meg egyszerűbb munka után hazamenni és kész, viszont munka után itt hazamész és veszed elő a munkát...

2012. máj. 18. 17:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!