Külföldre fizetett adót be kell vallani Magyarországon?
amit kint dolgozol kint adózól ne csináld bevalom mert szarnak rá te adóztál kint szépen ugy vannak okos kis fiu kerestél pénzt add ide enyivel tartozol ado mit érdekli ezeket kint dolgoztál bevalod van adozol nekik.
én soha 1 ft nem valokbe csak amit itt dolgozom.
A kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezmény szabályozza hogy mikor mit és miként kell bevallani! (Vagy ha az adott országgal ilyen nincs akkor az szívás...) Ha az EU területén dolgoztál akkor az ügyed szerencsére elég egyszerű. A jövedelmet meg kell jeleníteni az adóbevallásodban de nem kell utána adóznod.
Ha kint dolgozol akkor jogosult lehetsz ottani nyugdíjra vagy bármi másra.
Viszont van olyan ország ahol bár ott adóztad le a jövedelmed de itthon bevallod és az ottani adót visszakapod és itthon vonják utána le. És még millió lehetőség lehet.
A kérdés amit feltettél kicsit bonyolult lehet ha nem EU országban dolgoztál :))
Ja és mivel általánosságban kérdezted így én is általánosságban és röviden tudtam csak válaszolni szóval azért ne vedd minden országra és minden helyzetre ráhúzhatónak amit írtam :)
EU-s ország, igen. Mint írtam oda lesz adózva, és van egyezmény.
Ami nekem nem tiszta az az adókötelezettség, mely a törvény értelmében magában foglalja pl. a bejelentést is. (tehát nem csak a fizetést).
Mivel más jövedelem nem volt, így az adóalapot sem emelheti.
"Viszont van olyan ország ahol bár ott adóztad le a jövedelmed de itthon bevallod és az ottani adót visszakapod és itthon vonják utána le."
Ez melyik országra lehetséges? (esetleg Dánia?)
Volt aki azt mondta, hogy még én kapnék vissza adót az Apeh-tól, amit viszont nem hittem el, de ez alapján amit te mondasz, talán mégis van ilyen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!