Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Adójóváírás kérdésben tudnátok...

Adójóváírás kérdésben tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés
A gondom az lenne, hogy május 14 lejár a Gyedem(munkáltatóm már nincs). Tavaly a férjem vette igénybe de mivel már ő nem dolgozik annál a cégnél így idén úgy gondoltam igénybeveszem én. De mivel gyest fogok kapni nem tudom ez mennyire lehetséges, és honnan tudnék letölteni nyomtatványt vagy valamit.???? Előre is köszönöm

2012. máj. 2. 17:40
 1/4 anonim ***** válasza:
2012.01.01-vel megszüntették az adójóváírást.
2012. máj. 2. 17:46
 2/4 A kérdező kommentje:
Bocsánat a családi adókedvezményre gondoltam. Amit két gyerkőc után vennék igénybe, az egyik 2 éve a másik 15 hetes pocaklakó.
2012. máj. 2. 19:01
 3/4 anonim ***** válasza:

A GYES adómentes jövedelem, tehát nincs utána adófizetési kötelezettség, ezért nem tudsz rá adóval kapcsolatos kedvezményt sem igénybe venni.

Viszont a férjed - ha dolgozik, vagy van valamilyen jövedelme - akkor kérheti Ő a családi kedvezményt a jövedelme után év közben is. Ehhez a munkáltatójától kell kérnie formanyomtatványt. Mindig onnan, ahonnan a jövedelmét kapja.

2012. máj. 3. 07:49
 4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm. Szerintem így fogunk tenni.
2012. máj. 3. 13:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!