Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Május 18-án beadtam az adóbeva...

Május 18-án beadtam az adóbevallásomat, mikorra számíthatok arra, hogy megkapom a visszatérítést? Eddig úgy tudtam, hogy 30 nap, de az már letelt.

Figyelt kérdés
2009. jún. 23. 10:44
 1/8 anonim ***** válasza:
Ha jár vissza akkor a beérkezéstől számított (általában) harmincadik napon utalják ki a pénzt, ha minden rendben és nincs más adónemben tartozásod.
2009. jún. 23. 16:49
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, úgy látszik lassan cammogott be, mert még ma sem érkezett meg :(
2009. jún. 24. 10:00
 3/8 anonim ***** válasza:
Beérkezéstől számított 30 napon belül utalni kell. Ha nem utalják, akkor késedelmi kamatot fizetnek!
2009. jún. 29. 18:21
 4/8 A kérdező kommentje:

Még ma sem kaptam meg, remélem, ők sem feledkeznek meg a kamatról ...

Neked is köszönöm a választ!

2009. jún. 29. 18:24
 5/8 anonim ***** válasza:
II. vagyok. Sajnálom, de ha megtennéd, hogy jelzed felénk, ha megkaptad, illetve hogy kamattal dúsítottan-e?? Ez mondjuk már egy kicsit túl sok késés. Reméljük nem volt gond a bevallással, illetve jó utalási címet is adtál meg! Kitartás!
2009. jún. 29. 20:01
 6/8 A kérdező kommentje:
Hát, én is nagyon remélem! OTP számlaszámot adtam meg, tavaly is erre küldték, de akkor pontosan érkezett. A bevallást hatszor is átnéztem és a javító progi sem talált benne hibát. Remélem "csak" sok a dolguk és hamarosan megérkezik. Ha megkaptam, írok feltétlenül! Köszi a szurkolást :)
2009. jún. 29. 21:52
 7/8 A kérdező kommentje:

Megnéztem az APEH honlapján, hogy mit írnak erről [link]

Itt szerepel egy olyan, hogy "Gyakori hiba, hogy az adózó a bevallás főlapjának „C” blokkjában elmulasztja annak jelzését, hogy a teljes visszaigényelhető összeget, összegeket visszakéri, illetve, hogy más adóhatóságnál, vámhatóságnál nincs esedékes tartozása." Megnéztem újra, beikszeltem, hogy visszakérem, de olyat nem találtam, ahol azt kell ikszelni, hogy nincs máshol tartozásom, márpedig nincs. Ezt is kellett jelezni valahol? Vagy csak az apeh néz utána az adószámom alapján? Semmilyen tartozásom nincs, de már kezd mérgesíteni a dolog, GYED-en vagyok itthon és nagyon nem mindegy, hogy mikor kapom meg ezt a pénzt. Azt is írták itt, hogy sem telefonon, sem e-mail-ben nem adnak tájékoztatást, másfél éves gyerekemmel meg nem valami álom félnapokat ügyfélszolgálaton ücsörögni. :(

2009. jún. 30. 11:33
 8/8 A kérdező kommentje:

A mai szent napon végre megérkezett az utalás, és kaptam rá késedelmi kamatot is. Mindezt úgy, hogy 2 helyre is bementem érdeklődni, ahol igazából semmit sem tudtam intézni, csak jól felhúztam magam. Szóval cirka 17 napot csúsztak, egy amúgy hibátlan bevallás visszatérítésével. Ezt viszont meg tudták mondani az Ügyfélszolgálaton is, hogy a bevallás okés, rögzítették is, de valamiért még nem utaltak.

Nem kell mondanom, már nagyon jól jött! Még egyszer köszi a tanácsokat!

2009. júl. 7. 15:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!