Megérné Nekem elmenni kék könyvvel fodrászkodni idősek otthonába, ha jelenleg Gyeden vagyok?
Figyelt kérdés
Úgy tudom kb felét elviszi így is az adó!Azt sem tudom mennyit illene elkérni ott?2009. jún. 23. 07:45
1/4 anonim válasza:
Szia! Gyed mellett elvileg nem dolgzhatsz. Ha dolgozol egy napot is azt be kell jelenteni a folyósitó szervnél , és azokra a napokra nem jár ellátás. Kriszta
2/4 anonim válasza:
És ki irná alá a kiskönyvet? Ki venné a bélyeget? Ez szerintem nem számít munkaviszonynak, pedig a kék könyvvel foglalkoztatás a munkaviszony egy fajtája. Te pedig több vendégnek csinálnál valamit. Ez esetleg egyéni vállalkozóként menne, de GYED ideje alatt nem lehet. Majd ha GYES-en leszel.
3/4 anonim válasza:
GYED mellett kereső tevékenységet semmilyen formában nem folytathatsz. Ha úgy gondolod, megérné dolgozgatni, akkor igényeld meg a gyes-t, amellett tevékenykedhetsz.
4/4 anonim válasza:
Úgy dolgozhatnál kék könyvvel, ha lenne munkáltatód, akinek van adószáma és fizet utánad. Ő tenné a bejegyzéseket a könyvbe és a bélyeget meg aláírná. Te magad nem foglalkoztathatnád ezzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!