Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha személyi jövedelemadó...

Ha személyi jövedelemadó visszatéritést kaptam, amit kihozott a postás de nem én vettem át akkor én arról hogyan értesülhetek? Van/lesz nyoma máshol?

Figyelt kérdés
2009. jún. 18. 12:40
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
úgy értesülhetsz,hogy aki átvette odaadja a pénzt és a szelvényt!vagy ha nem akarja bemész a postára és ott megnézed ki és mikor vette át,mert az aláírásával szignózni kell.
2009. jún. 18. 12:51
 2/5 A kérdező kommentje:
egy későbbi adóelszámolásban,összesitésben sem?
2009. jún. 18. 13:21
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem igazán értem. Persze hogy van nyoma annak hogy visszajár és kiküldték és valaki átvette. A bevallás, adóhatósági nyilvántartás tartalmazza azt, hogy visszajár, a MÁK-nak is van rá rendszere hogy kiküldték és a tértivevény tanúskodik arról, hogy ki mikor vette át, tehát csomó helyen van nyoma. Az pedig már senkit nem érdekel, hogy neked odaadta-e az a valaki aki átvette. Egyébiránt a postás sem adhatja csak úgy oda valakinek.
2009. jún. 18. 17:14
 4/5 anonim ***** válasza:

1. Az Apeh postázta, posta kivitte, valaki átvette: akkor annak a postán nyoma van, ott tudsz utána keresni.

2. Az Apeh postázta, posta kivitte, nem vette át senki, nem is kerestétek a postán megadott határidőben: a posta visszautalja az apeh-nak. Az adófolyószámládon mint túlfizetés jelenik meg. 0917-es számú nyomtatványon kérheted az újbóli postázását. De javaslom, ha nem vagy otthon és nem tudod átvenni, akkor adj meg inkább lakossági folyószámla-számot, utalják arra és akkor nincs több ilyen félreértés.

2009. jún. 23. 09:30
 5/5 A kérdező kommentje:
köszi
2009. jún. 24. 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!