Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ilyeneket magánszemély vásárol...

Ilyeneket magánszemély vásárolhat?

Figyelt kérdés
Magánszemély vagyok, nem vállalkozó, csak egy cégnél dolgozom. A fiam könyvelő szeretne lenni, és érdekli a papírmunkák (átvételi elismervény,...) Pénztárkönyvet Mulasztási és haladási naplót és szállítólevelet vehetek neki a papírboltban? Mert úgy olvastam hogy csak a számlát és a nyugtát csak a cég vehet. Előre is köszönöm!
2012. ápr. 9. 16:39
 1/6 anonim ***** válasza:
58%
Ha nekem ilyen gondom lenne mint most neked,akkor egyik nap bemennék egy papírboltba ahol mindent meg lehet venni,és megkérdezném ott helyben az eladókat.Ha azt mondják,hogy bárki vehet ,akkor ha már ott vagyok,meg is veszem.Ha meg engedélyeket,igazolványt vagy egyéb dolgot kérnek,akkor megköszönöm az infót,és hazamegyek,hogy "bocsi,fiam,de nem tudok venni,mert engedélyek kellenek hozzá"
2012. ápr. 9. 16:46
 2/6 A kérdező kommentje:
De azért nem akarok beutazni a városba hogy megkérdezzem, ezért szeretném itt megtudni.
2012. ápr. 9. 16:50
 3/6 anonim ***** válasza:

miért kéne beutazni a városba?? Fogod a telefonkönyvet,felhívsz a papírboltot,és megkérdezed..

Én most hiába mondod,hogy szerintem magánszemély is vehet ilyen dolgokat,attól még nem leszel okosabb.Akkor ezzel a tudattal mész be a városba,és ugyanúgy porul járhatsz

2012. ápr. 9. 17:01
 4/6 A kérdező kommentje:
De a kérdésemre akkor is szeretnék választ kapni.
2012. ápr. 9. 17:03
 5/6 Shai-Hulud ***** válasza:
81%

Igen, csak a számlatömb elszámolásköteles, a többi nyomtatványt korlátozás nélkül megvásárolhatod.

Pedro

2012. ápr. 9. 17:11
 6/6 anonim ***** válasza:
Csak minek? A könyvelőnek nem dolga az átvételi elismervény, vagy az akármilyen naplók kitöltése. Inkább keress neki ingyenes kettős könyvviteli programot, azzal többre megy. Pénztárkönyvet meg már csak egyéni vállalkozó használ, cégeknél ilyen nincs.
2012. ápr. 12. 09:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!