Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogy is van ez? (adózás)

Hogy is van ez? (adózás)

Figyelt kérdés

Sziasztok

Egy olyan kérdésem lenne, hogy dolgoztam 2 hónapot alkalmisként majd állandóra felvettek, és a tavalyi évben 5 hónapot dolgoztam így. A munkáltatóm a fizumból vonja a különböző adókat ergo így nem kellene nekem semmit fizetni az apeh felé. de most mégis az adóbevallásomba 10.000ft körüli összeg jött ki. ezt nemigazán értem, hogy hogyan..

2012. márc. 24. 07:47
 1/8 anonim ***** válasza:
mínuszba vagy plusszba hozta ki???
2012. márc. 24. 07:53
 2/8 anonim ***** válasza:
Már csak azért mert attól, hogy a munkáltatód fizeti az adót utánad nem jelenti, hogy nincs elszámolva :D ... nekem 32-t kell befizetnem az apeh felé... Pedig nem értem el azt a megszabott éves maximumot ami után nem járna az adójóváírás. sőt utolsó hónapban nem is kértem adójóváírást még is 32-t kell befizetnem... persze 32 ezer.... tehát...tavaly meg 10ezret kaptam vissza az apehtól..
2012. márc. 24. 07:55
 3/8 A kérdező kommentje:
nekem kell befizetnem.. csak hát elég furcsa..
2012. márc. 24. 08:12
 4/8 anonim ***** válasza:
Nincs ebbe semmi furcsa szerintem.. ami jár az jár... többet vontak le mint amennyit kellet volna így az neked visszajár ennyi az egész..
2012. márc. 24. 08:24
 5/8 A kérdező kommentje:
félreolvastad szerintem..:) kell befizetnem sajna..
2012. márc. 24. 08:46
 6/8 anonim ***** válasza:
Jah bocsi akkor meg a könyvelő volt a hibás... Vagy jogosulatlanul fizették neked ki az adójóváírást. Vagy kevesebbet vontak le a fizetésedből mint kellett volna így az apeh szerint még az államnak járna belőle... Behjatják az tuti... Am kilehet hozni nullára nem fognak 10ezerért sok mindent csinálni :D
2012. márc. 24. 08:48
 7/8 A kérdező kommentje:
köszi a válaszod:)
2012. márc. 24. 10:33
 8/8 anonim ***** válasza:

Amiket leírtál azok alapján csak találgatni lehet.

Az alkalmis jövedelmedből nem vontak adóelőleget.

Amikor állandóra felvettek, akkor valószínűleg kaptál annyit, hogy kimerítsd teljesen az adókedvezményt (ha minimálbért kaptál, már annak is több volt a számított adója, mint az adójóváírás)

Az sem mindegy, hogy az alkalmis hónapjaid és a munkaviszonyos hónapjaid között van-e átfedés.

A válaszhoz tudni kellene:

- melyik hónapokban dolgoztál alkalmival

- melyik hónapokban volt munkaviszonyod

- mennyi volt az alkalmis jövedelmed

- mennyi volt a bruttó béred

- mennyi adóelőleget vontak le tőled

és még egy nagyon lényeges dolog:

jól van-e kitöltve az adóbevallásod?

2012. márc. 24. 13:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!