Értelmes könyvelőt keresek. Offshore cég jó arra hogy ne kelljen ÁFÁt, stb. fizetni ha 3. országból küld csomagokat világszerte vásárlók számára?
Azt hiszem az hogy hova megy már nem az én problémám, ott a vámot Áfát a vevő fizeti meg amikor beér az adott országba a csomag nemde?
Illetve lenne még pár egyéb kérdésem, de azt inkább csak privátban ha valaki vállalkozik rá hogy válaszoljon offshore témákban írjon.
Na ezt nem értem.
Mondjuk egy kínai árut szeretnél eladni.
Azt valahol hírdetni kell! Ha Magyarországon hírdeted akkor ahhoz engedélyek kellenek. Ha valaki meg akarja vanni akkor valoszínű kérni fog valami elérhetőséget és hogy honnan kapja, hova utalja a pénzt stb.
Ha minden adat külföldi akkor óvatosan fognak rendelni tőled.
nem mellesleg egy offshore cég fenntartása nem olcsó mulatság és csak bizonyos összeg fölött éri meg!
Csomagküldő cégek nem szoktak ofshore-ként kitelepülni, max a tulajdonos cég!
Esetleg a nyereséget folyatod ki offshore cégbe.
Amit csinálni akarsz az nagyon komoly gazdasági tudást feltételez ami a kérdésből láthatóan egyáltalán nincs meg neked(már bocsi).
Nem mellesleg akármennyire is jó oldal a GYK és én is könyvelő vagyok de itt nem hiszem hogy olyan választ kapsz amit bátran elfogadhatnál.
Inkább keress fel egy szakértőt...
Okok. Persze nem vagyok valami nagy gazdasági ember.
Én csak annyit látok hogy a bevételi része meglenne, már csak valahogy tisztán kéne tartani, nem lenne jó egy priusz a diplomám mellé.
Amit akarok:
Kínából exportálni termékeket.
Kb. mintha egy kínai csinálná otthonról.
Megvan rá a forrás hogy honnan.
És az is megvan aki postázná, csomagolná, rendezné a rendeléseket tehát intézné a fizikai munkát.
Én csak egy honlapot szeretnék amiről rendelhetnek az emberek.
Kérdés.
Ezt milyen vállalkozás keretében tehetem meg?
Opciók amiken gondolkodtam:
- külföldi offshore //ha kell magyar fiókteleppel, de szerintem nem kell//
- külföldi vállalkozás? ahol jobbak az adózási kondíciók
Amiket nem értek:
- kivétnél adózás
- mi van ha én kettősállampolgár vagyok?
- kettősadózást elkerülő egyezmény
Ha valaki erre tudna válaszolni annak nagyon megköszönném.
Ismerősök között nem kérdezősködöm, nem akarom hogy tudjanak erről.
Könyvelő akivel beszéltem még anno másabb témában 5000 forintért szinte semmit nem tudott elmondani, csak annyit hogy itt feketén éri meg bármit is csinálni - mint mondtam én a diplomám mellé nem kérek börtönt... soha életemben nem dolgozhatnék utána az eredeti szakmámban kb...
Ment a zöld kéz!
Az adókat ott kell fizetned ahol a bevétel keletkezett.
Amit egy "offshore" (kifejezés azt jelenti, hogy "tengerentúli" - valójában olyan helyeket értünk alatta, ahol a hazainál olcsóbbak az adózási feltételek, pl fix költségesek) céggel megtehetsz, hogy a nyereség nagy részét a kinti céggel "eltünteted", így komoly társasági adót + osztalékadót spórolsz meg.
A többi adót (+fizetéseket, járulékokat) ott kell fizetned ahol a bevétel keletkezik, vagy ahol a munkavégzés van (ha tehát egyik alkalmazottad Magyarországon csomagol, akkor Magyarországon fogod fizetni neki a munkabért, járulékokat - csak a nyereséget tudod "offshore" eltüntetni).
Azt azért még hozzátenném, hogyha nem tudsz legálisan vállalkozni, akkor ne vállalkozz (főleg, ha ilyen priuszoktól félsz).
Az offshore nem tengerentúlit hanem partközelit jelent kb.
Használhatjuk egy stégre is a vízben vagy akár egy olajfúró toronyra. A többiben viszont nagyrészt igaza van az előttem szólónak.(és én is írtam) Offshore cégek kamu cégek szoktak lenni és vagy a tulajdonló cég csak offshore vagy tanácsadó cég ami igazi munkát nem végez.
Célja pedig hogy olyan országban legyen a cég ahol alacsony az adózás és nincs egyezmény az adózási információk kiadásáról Magyarországnak mert ha van akkor lehet akármilyen olcsó is, a NAV kikéri az adatokat és eljárást indít ellenetek és sok év börtönt és büntetést kaptok.
Kivétnél adózás: amikor a cégedben nyereség termelődik azt leadózod de a cégedben marad. A kivét ha kiveszed a pénzt a cégedtől és hivatalosan az már a te magántulajdonod lesz. Ezt megadóztatják.
Kettősállampolgárság: A gazdasági tevékenység és a cég telephelye számít elsődlegesen. legfeljebb annyit számítana ha a kettő közül egyik sem magyar de mégis itt alapítanál céget. Az kicsit bonyolultabb. De gondolom az egyik magyar.
Kettős adóztatás elkerülése: Az országok közötti gazdasági tevékenységekre vonatkozik és hogy hol adózol utána. Az egyezmény célja hogy csak 1 helyen fizesd meg az adót. De ezt nemzetközi egyezmények szabályozzák, EU-n kívül országonként eltérőek lehetnek a szabályok.
Az ötleted hibája hogy az áruk után VÁM-ot és ÁFA-t kell fizetni amint beérkezik. Ha ez 1-2 termék és kisebb értékűek akkor nincs gond de amint több lesz vagy akár nagyobb értékű, bármikor kiszúrhatják a NAV-osok. Vagy ha bármi probléma lesz az áruval azonnal mehet pár kérdés a vevő részéről a fogyasztóvédelemhez(netán bírósághoz) ahol látni fogják hogy te magyar nyelven, magyar oldalon,magyaroknak adod el a termékeidet engedélyek és adók megfizetése nélkül ami törvénybe ütköző.
Igazán lehetne hosszan részletezni a hibákat de én azt mondom alapítsatok egy céget és kezdjetek el tisztán működni. Menet közben majd rájöttök hogy mennyire nyereséges ez a dolog és ha nagyon sok a nyereség akor majd elgondolkozhattok a további lépéseken.
Az offshore cég fenntartása egyébként nem olcsó(mivel sok ilyen országban helyi kell a cégalapításhoz és neki is kell pénzt fizetni folyamatosan,plusz a fenntartás) és csak bizonyos érték fölött érné meg.
De van pár, ilyen cégek alapításával foglalkozó vállalkozás nálunk is akik kompletten tudnak válaszolni minden kérdésetekre. És semmi perc alatt alapít nektek offshore céget ha megmondjátok mire kell nektek.
Okok, köszönöm a válaszokat.
Mentek a zöld kezek.
Akik csomagolnak, postáznak úgy egy az egyben logisztikával foglalkoznak nem az én dolgozóim.
Teljesen más cégnek dolgoznak, ők csak "egy szolgáltatást" nyújtanak nekem - ami baromi jól jön :)
Az oldal meg nem csak magyarokat célozna meg, nemzetközi lenne. Tehát nem magyar nyelven, magyar oldalon, magyaroknak lenne hirdetve minden, hanem sok nyelven, egy oldalon, világszinten.
Pl. egy külföldi oldalon vett dologgal aztán fordulhat a magyar fogyasztóvédőkhöz nem tudnak mit csinálni, külföldről rendelte... De amúgy se tervezem a vevők átverését.
Igazából az a durva az egészben hogy maga a cég csak az "interneten létezne" - nah meg a bankszámlákon. Egyetlen dolog ami kézzel fogható az a termék, de:
Amint a csomag beér egy országba ott már nem az én dolgom a vámolás stb. Pl. amikor én magánszemélyként rendeltem külföldről akkor is nekem kellett intéznem mindent ha magánembertől vásároltam, ha cégtől...
Illetve a postázással stb. se az én cégem foglalkozna, csak a rendelést veszi fel aztán kiadja hogy mit hova küldjenek.
Már csak a kivétes dolgokat kéne jobban megértenem, hogy mi számít öncélú kivétnek. Pl. céges autó, szolgálati ház? :D de azt hiszem ezeket max. megkérdezem egy irodában.
//de kár hogy nálunk ilyen óriási adóterhek vannak... nem csodálom hogy tönkremenek az itteni vállalkozások//
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!