Adóbevallás: segítene valaki?
Szóval a szüleim össze-vissza hadobálnak mindent, ezért jártasabb emberek segítségét szeretném kérni.
Egyetemista vagyok, szociális támogatást és Bursa Hungarica támogatást kapok. Ezenkívül a tavalyi évben 2 hónapot dolgoztam. Küldtek januárban egy 1153NY kódú lapot, de olvasom-olvasom, nekem még sokminden új és érthetetlen.
A fenti helyzetben mit és mikor kell beküldenem, mit kell tennem egyáltalán?
A szoc.tám és a Bursa nem számít, nem kell vele foglalkoznod.
A 2 hónap munkaviszony miatt adóbevallást kell beadnod.
Vagy visszaküldöd még ma a 1153NY nyomtatványt kitöltve (február 15 a feladási határidő) és a NAV megcsinálja az adóbevallásod. Ők megcsinálják és kb. április közepén visszaküldik, hogy elfogadod-e.
Vagy ha lekésed ezt a határidőt, akkor megcsinálod az adóbevallásod (1153-as nyomtatvány, fenn van az APEH honlapján, a munkabér az 1-es sorba kerül, adójóváírásra jogosító hónapod 2) és feladod május 21-ig.
Nem kell.
A kifizető adatot szolgáltat a kifizetésekről a NAVnak és az adóazonosítód alapján látják, hogy mennyi bért kaptál és mennyi szjat vontak le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!