Adojovairas, csaladi adokedvezmeny kerdes? Valamelyiket visszakapom adobevallaskor, ha csak az egyiket kaptam ev kozben?
Ezt csak en gondolom, hogy nem kaptam. Ez szerepel pl egy papiromon:
Decemberben:
Berjovedelem: 63660, csaladi kedvezmeny: 63699, jarulek: 6366, levont adoeloleb: 0.
Es szerepel egy ilyen rajta, hogy:
A kifizeto altal, az adoeloleg levonasanal figyelembevett kedvezmenyek:
Az osszevont adoalapba tartozo jovedelmet terhelo adoeloleg: 12037
Adojovairas: 12037
(az adobevallasban a tenylegesen igenybeveheto kedvezmenyek osszege ettol eltero lehet!)
Nem ertek ezekhez, csak probalom jozan paraszti esszel kikovetkeztetni. Gondoltam valaki tud valami okosat mondani. :/
Én a "fő"kérdésedből azt látom, hogy csak az adójóváírást kaptad év közben. Ha 92 ezer volt a béred, akkor úgy 65 ezer körüli lehet a havi GYED-ded bruttóban, és ebből nyugdíjjárulékot, valamint az adójóváírással csökkentett adóelőleget vonták le, így lett 55-57 ezer körüli.
az év végi adóbevallásban igénybe veheted a családi kedvezményt. Az alapján már az adójóváírást nem is lesz módod, hiszen ahhoz nagyon alacsony a bruttó GYED-ed. De az összes befizetett adóelőleget vissza fogod kapni a fenti számok alapján, ha a családi kedvezményt érvényesíted az adóbevallásban. Mivel elég alacsony a bruttó ellátásod, nincs egy másik családi kedvezményre jogosult, akivel azt meg tudnád osztani év végén? Ha van, akkor ne hagyjátok veszni ezt a kedvezményt, és osszátok meg egymás között.
Előző vagyok.
Most akkor valamit félreértek? 2011-ben munkabéred volt, vagy GYED-et kaptál? Vagy mind a kettőt? Valami kiigazítást kérnék, hogy ne hülyeségeket írjak még a végén!
Ezek alapján állnak az utolsó hozzászólásban leírtak. Vedd igénybe a bevallásban a családi kedvezményt, és ha még van adód, akkor az adójóváírást. Így minden befizetett adóelőleg visszajön.
Jogosult vagy mind a kettőre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!