Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mennyi vámot kell fizetnem?...

Mennyi vámot kell fizetnem? (info bent)

Figyelt kérdés

A távol keletről rendeltem 20db pénztárcát. A csomagot a DHL szállítja. Most kaptam egy sms-t, hogy küldjem el az e-mail címemet, az XY e-mail címükre a vámkezelés miatt.

A 20db tárca összértéke 15e ft volt. Mennyi vámot kell majd fizetnem? Küldenek erről csekket, vagy a DHL-esnek kell majd fizetnem ha megérkezik a pakk?

Előre is köszönöm a segítséget.

2012. febr. 1. 18:14
 1/2 anonim ***** válasza:

A DHL, UPS, FedEx stb saját vámellenőröket alkalmaz így mikor beérkezik az Unióba a cuccod és úgy ítélik meg hogy kereskedelmi mennyiség (pl 20 pénztárcát nyilván nem saját részre veszel) akkor már a beérkezési ponton megállapítják a vám értékét hogy mire Magyarországra ér, már ki legyen fizetve vagy legyen róla tudomásuk hogy ki fogod fizetni.

A vám az áru értékének 3-8%-a. nem tudom pontosan.

Elképzelhető hogy a futárnak kell majd kifizetned a pénzt. Mivel a VPOP-t és az APEH-ot összevonták így rögtön tudni fogja az adóhivatal hogy kereskedelmi mennyiségű áru érkezett a címedre, így valószinű hogy ellenőrzik majd a számládon folyó pénzmozgást az elkövetkezendő 5 évben.

2012. febr. 1. 19:21
 2/2 A kérdező kommentje:

Huhh hát ez nem túl jó hír. Mármint, hogy figyelni fogják a számlámat.. :S

Köszönöm a segítségedet!

2012. febr. 2. 12:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!