Ma először kaptam a Nemzeti Adó és Vámhivataltól egy borítékot, benne 1153NY nyilatkozattal?
Figyelt kérdés
Miért kaptam ezt? Nincs bejelentett munkahelyem, vállalkozásom. Nem adtam, és vettem semmi nagyobb összegű dolgot. Bérpótló juttattást kapok az önkormányzattól, és most fogalmam nincs mit kezdjek ezzel. Töltsem ki és küldjem vissza? 2011-ben 2 hónap munkaviszonyom volt összesen, ez miatt lehet hogy most "megtaláltak"?2012. jan. 31. 00:24
1/10 anonim válasza:
Volt munkaviszonyod, ergo kell adóbevallást írnod.
Ha ez megnyugtat, én két éve egy nap, 4 ezer ft jövedelem után írtam :D
2/10 anonim válasza:
Az öcsém is kapott,ő kb 50-60napot dolgozott diákmunkásként,ami ugye adómentes. :D
3/10 A kérdező kommentje:
A borítékban kettő egyforma lap van 4 oldalon. Csak az egyiket kell kitölteni, és visszajküldeni gondolom, és ollóval elvágni. A 15 kérdést hagyjam érintetlenül, csak az adatokat töltsem ki? Mivel egyik pontban sem "igen" a válasz. magyarán nem igazán érint ez a dolog.
2012. jan. 31. 01:04
4/10 anonim válasza:
Az hogy lehet? Volt két hónap munkaviszonyod!
Szerintem kérj segítséget a kitöltéshez hozzáértőtől, ha nem vagy képben. Elég nagy büntetéseket tudnak kiszabni egy helytelenül kitöltött adóbevallás miatt.
5/10 anonim válasza:
Van olyan is,hogy kérheted a Nav-ot,hogy csinálja meg ingyenes.Én is ezt fogom tenni,nekem 3 nap munkaviszony miatt küldtek.
6/10 anonim válasza:
Nekem is küldtek, de én a 15 kérdéshez odaírtam a vonalra hogy nem, mert ott van fölötte hogy a, és a b az igen csak azt be kell x-elni.
7/10 anonim válasza:
de azt én sem tudom, hogy most mind a 2 példányt vissza kell e küldeni.
8/10 anonim válasza:
Szerintem menj el könyvelőhöz aki megcsinálja, 3-4ezer forint körüli összeget szoktak kérni érte, sokkal kevesebb mintha valamit rosszul töltesz ki és megbírságolnak.
9/10 anonim válasza:
a második oldalon nekem is midnenre nem a válasz így nem igazán értem én sem hogy most komoylan csak azt kell ráírnom h ki vagyok és hol lakom és máris küldhetem vissza? nem akarok könyvelőhöz menni mert annyit kér érte amennyit doglzotam kb... szóval érdekelne h te mir ejutottál végül!!
10/10 A kérdező kommentje:
Voltam az önkormányzatnál ez ügyben, és azt mondták hogy ez csak egy nyilatkozat arról, hogy kész vagy adóbevallást készíteni. Ezt vissza kell küldeni és utána kipostázzák az adóbevallást. Azt mint egy szerződést át kell nézni, hogy minden stímmel e, és aláírni. Majd postázni. Ha a 15 pont közül téged egyik sem érint, akkor nem kell semmit kitölteni, sem X-elni. Csak az adatokat, és aláírni.
2012. febr. 6. 00:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!