Mikor kapom meg az adójóváírást?
Figyelt kérdés
A visszaigényelhető adó kifizetését honnan számolják?A feladástól vagy a beérkezéstől?30 munkanap vagy 30 naptári nap?Már több mint egy hónapja fel adtam és még nem utalták a pénzt!Vannak ismerőseim akik már meg kapták!
Lehet valahol érdeklődni,hogy mikor fogom megkapni?
2009. máj. 30. 12:10
1/3 anonim válasza:
Nekem azt mondta a nő, hogy május 20-ától számított egy hónapon belül, de ez az én értelmezésemben, egy hónap múlva.
:S(Tapasztalat.)
Szerintem hívd fel az Apeh központi számát, és ott biztos utána tudnak nézni a rendszerben, hogy hol tart az ügy.
(Még én sem kaptam meg.)
2/3 anonim válasza:
A beérkezéstől számított 30. naptári napon utal a kincstár. Ha bankszámlára kérted, akkor a 30. naptól számítva egy-két munkanap az átfutás pluszban, ha postai utalással, akkor az egy hét is lehet.
3/3 anonim válasza:
A pénzt akkor kapod vissza, ha más adónemen (pl. illeték) nincs tartozásod és hibátlan a bevallás, valóban visszajár a pénz, egyébként az utalás a fentiek szerinte, de ezek lehetnek az akadályozó tényezők. Telefonon nem adnak felvilágosítást, mivel ez adótitok, max személyesen érdeklődhetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!