Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Családi adókedvezményt mikor...

Családi adókedvezményt mikor írják jóvá?

Figyelt kérdés
Szeptember végén töltöttem be a 90 napos terhességet.Férjem vitte az orvosi papírt a munkahelyére(mivel a nagyobbik után is ő veszi igénybe).Kitöltöttek egy nyilatkozatot,de azt mondták,ez már 2011-ben nem jelenik meg a fizetésén,hanem az adóval fogja visszakapni az év elején.Ez tényleg így van?És mennyit jelent ez a második gyereknél?Köszi a válaszokat!
2012. jan. 23. 15:26
 1/2 anonim válasza:

Hát ez elég fura, mivel a férjed leadta az igazolást, akkor ha normális a bérszámfejtő, akkor be tudja állítani a bérprogramban. Én a legegyszerűbbet használom, és az is enged bevinni év közben kedvezményt.

A kedvezmény összege a 2. gyerek után havi +10000 Ft. Adóelszámoláskor 4 hónapra jár 4x10 ezer Ft, azaz 40ezer egy összegben. Ha a munkáltató csinálja a bevallást, akkor valószínűleg csak júniusban kapjátok vissza. Ha saját magatok, akkor akkor akár már március elején visszautalja az adóhatóság.

A munkáltatónál nyilatkozni kell, hogy önadózó lesz, a bevallást pedig már febr 1-től be lehet küldeni, és onnan 30 napon belül kötelesek visszautalni az összeget. Én is mindig igy csinálom.

(könyvelő, anyuka, 5 hónapos kismama)

2012. jan. 24. 09:03
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!Az a lényeg,hogy el legyen számolva:)Minden évben szokott pár ezer ft visszajárni,általában áprilisban szokta megkapni.Sajnos,náluk minden ilyen bonyolultan működik...:)Nem egyszerű a bérszámfejtő néni:)))
2012. jan. 24. 09:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!