Mi alapján választottál könyvelőt?
Nem sűrűn váltogatjuk a könyvelőt (kicsi BT-nk van), de kettőt már lecseréltünk, mert mindkettő rosszul tudta a törvényeket és bődületes hülyeséget műveltek, főleg az első, neki köszönhetően egyszer százezer forinttal több iparűzési adót voltam kénytelen fizetni.
A másik csak hülyeséget művelt, amit utólag sikerült kijavíttatni vele, még időben, mert ha egy APEH ellenőrzést kaptunk volna, akkor 500 ezer forintra is bírságolhattak volna az adminisztratív hibája miatt.
Szóval valóban jó, ha megnézed, hogy ki könyvel neked.
A mostani könyvelőnket úgy választottuk, hogy már ismertem őt, mert ő könyveli az egyik ügyfelemet is, és láttam, hogy milyen munkát végez.
A XVII. kerületben dolgozik, de fenntart egy irodát a XIV. kerületben is, a könyvelendő anyagokat általában ott veszi át vagy egy-két cégéhez kijár átvenni az anyagokat.
2-3 céget még tudna vállalni, így privátban szívesen megadom másnak is az elérhetőségét.
Az elvárásaim, amiknek ő eddig teljes mértékben megfelelt:
Naprakész legyen a törvényekben, előírásokban.
Pontosan végezze a munkáját, rendszeresen, havonta, negyedévente küldjön különféle kimutatásokat (pl. vevői, szállítói tartozások, áfa analitika, eredmény), tájékoztató anyagokat a változásokról.
A bérszámfejtésben, bérügyekben is járatos legyen, minden hónapban időben küldje el a bérpapírokat, az utalandók (járulékok, áfa, klf. adók stb.) listáját.
Ha egyéb kimutatásra, infóra van szükségem készítse el, segítse a döntéseimet akár klf. táblázatokkal.
Ha szükséges, képvisel APEH-nál, illetve ő küldi meg az APEH, TB felé az összes iratot, nekem csak utalnom kell.
Munkaidőben bármikor felhívhassam tanácsadásért.
Szerintem ezek a minimumok.
Az első könyvelőm - mikor még volt magánnyugdíjpénztár -, például nem volt hajlandó elpostázni havonta a bevallást feléjük. Ja, és ahhoz képest, hogy könyvvizsgálói végzettsége is volt, nem tudta, hogyan kell áttérni egyszeresről kettős könyvvitelre. No ezért cseréltem le :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!