Ha lejárt a TAJ kártyám, hol tudom újra érvényesíteni?
Ha jól értelmezem nem a kártyád járt le, hanem senki nem fizette a TB-det. Most mit csinálsz? Munkanélküli vagy? jelentkezz be a Munkaügyi hivatalba, ott elmondják mik a lehetőségeid, esetleg az önkormányzatnál is érdeklődhetsz.
Nekem jelenleg az önkormányzat fizeti a tb-met még augusztusig, utána nekem kell havonta, kivéve ha megyek továbbtanulni vagy találok állást.
Nem a TAJ kártyád járt le, hanem az egészségügyi ellátásokra való jogosultságod lett rendezetlen december 16-tól.
2 lehetőséged van:
Vagy bejelentkezel a NAVnál egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésre (fenn van a honlapjukon a nyomtatvány) és fizeted magad után a január 1-től 6390 forintot.
Vagy: ha szociálisan rászorulónak minősülsz, kérelmezed a helyi önkormányzatnál, hogy rendezzék a jogviszonyod. A szociális rászorultság a jövedelmi és vagyoni helyzeted alapján kerül megállapításra. A szociális törvényben megtalálod, hogy ki számít rászorulónak (fenn van a neten)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!