Külföldről szerzett jövedelem utan kell e itthon adozni? ( Németország - kint legálisan dolgozom, adózók )
És mi van olyankor ha nem EU-s országban dolgozom, viszont itt töltök 10 hónapot az évben, és van 3 éves "residence" vízumom?
Számít az, hogy magyar vagy külföldi számlára jön az ottani fizetésem? Tavaly a magyar számlámra jött, de idén már csináltattam itt kint.
Néztem az ide vonatkozó jogszabályt, de elég bonyolult és nem tudtam megállapítani, hogy pontosan mi a helyzet mert az alap eseten kívül van tucatnyi ilyen-olyan "DE" és "HA" amik között teljesen elvesztem.
Megkeresed hogy van-e Magyarország és a nem eu-s ország között adózási egyezmény és a-szerint adózol
Egyikk ilyen , másik olyan
Egyiknél ugy van hogy itt adózol Mo-gon, de ezt leirhatod a nem eu-s országbeli adódbol
Koszi a valaszt.
Itt nincs ado, ugyhogy nem lenne mibol leirni. :)
A lenyeg, hogy eletvitel szeruen itt tartozkodom, bar van magyar lakcimem meg minden, de evi 180 napnal joval tobbet toltok itt kint. Azt tudom, hogy maskepp szamit ha ennel kevesebbet vagy tobbet tolt kulfoldon az ember, es az is, hogy volt-e otthon munkaviszonya abban az evben amikor kint is.
Gyanitom, hogy ha nagyon megpiszkalnam a dolgot kiderulne, hogy mindenkepp fizetnem kell, akkor is ha a holdon dolgoznek, foleg most, hogy mindenkitol minden jogcimen bevetelt akarnak szedni otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!