Értesítem hogy a 2010 évi személyi jövedelemadója 1%-ának a felhasználásáról rendelkező civil szervezet javára szóló nyilatkozatát érvénytelennek minősítettem mivel a személyi jövedelmadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti?
Figyelt kérdés
felhasználásáról szóló többször módosított 1996. évi CXXVI.törvényben előírt feltételeknek az Ön éltal megjelölt kedvezményezett nem felel meg?2012. jan. 2. 12:56
2/3 anonim válasza:
Nem tudom mi a kérdés, de ez arról szól, hogy akinek, te a bevallásodban felajánlottad az 1%-t, az valamilyen feltételt nem teljesített, ezért nem kapta meg a te felajánlásodat. Téged ez nem igazán érint, csak az adóhatóságnak kötelessége erről tájékoztatni, ezért küldték a levelet.
3/3 anonim válasza:
Így van. Az általad megjelölt civil szervezetnek pl. ha valamilyen adótartozása van, vagy egyéb, jogszabályban felsorolt feltételeknek nem felel meg, akkor az apeh a javára felajánlott 1 %-ot "megtartja magának" = az államkincstárban marad. Erről kaptál értesítést.
Ez azt is jelenti, hogy az a kedvezményezett nem tud arról, ezért nem is fogja neked megköszönni, hogy küldeni akartál neki 1 %-ot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!